biverkningar av att ta prenatal vitaminer

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-08
Om du är i fertil ålder och kan bli gravid, även om du inte har för avsikt att, bör du redan tar en daglig vitamintillskott. Anledningen till detta är att många kvinnor inte ens inser, eller misstänker, att de är gravida förrän två veckor eller mer efter konceptionen (då de missar sin tid). Den folsyra i vitaminer kan hjälpa barnets ryggmärgen att utveckla och nära korrekt, att förhindra missbildning som kallas ryggmärgsbråck. Ryggmärgen utvecklas tidigt i graviditeten och stänger sex veckor.

fosterskador

Om du inte ta vitaminer och inte inser förrän efter två veckor eller fyra veckor eller till och med sex veckor markera att du är gravid, Du kanske inte har tillräckliga mängder av folsyra i ditt system eftersom fostret börjar utvecklas. Detta innebär inte automatiskt att ditt barn kommer att få en defekt. Dock välja att vara på den säkra sidan av försiktighet om du är sexuellt aktiva och kan bli gravida, och ta dina vitaminer precis som en försiktighetsåtgärd.

Folsyra

Den enda riktigt nödvändiga vitamin som blivande mödrar bör ta är en som innehåller folsyra, som nämnts ovan. Att göra detta kommer att minska dina chanser att få barn med neuralrörsdefekt (ryggmärgsbråck), enligt drspock. com. För folsyra för att ge skydd för fostret måste det finnas i de första fyra veckorna av fostrets utveckling, och det är varför kvinnor rekommenderas att rutinmässigt ta en multivitamin eller prenatal vitamin. Det behövs dosen av folsyra finns i vanliga vitaminer som One-a-Day eller Centrum. Den dosering som krävs är 0,4 mg, 400 ug eller 400 mcg.

Kalcium

För det mesta, ett foster kommer att få nödvändiga näringsämnen och vitaminer, men det kan hända på bekostnad av modern, svepa hennes reserver, skada tänderna och sätta henne löper risk att utveckla benskörhet, ett poröst skelettsjukdom. Det är därför du behöver ta ett vitamin som har kalcium i den. Kalcium behövs för att bygga och behålla friska ben, både hos foster och moder. Det är särskilt viktigt under en graviditet eftersom den bidrar till stöd i korrekt funktion av muskler, inklusive hjärta, och hjälper nervimpulser.

Iron

Mothers-till-vara behöver järn. Om du är en stor Köttätaren har du förmodligen omfattas. Om du inte är, då behöver du ett tillägg. Tyvärr kan järn FÖRSTOPPA du, som är en av riskerna med graviditeten. Dr Elisa Ross, i en artikel om prenatal vitaminer på drspock. com, förklarar att ditt strykjärn krav under graviditeten beror till stor del på hur mycket du redan har lagrat i din benmärg. Läkare i allmänhet kontrollera en gravid kvinnas järn nivå under första hälften av graviditeten och sedan igen i sin sjunde månad. Tänk på att dessa livsmedel och drycker som kan bryter järn inkluderar kaffe och te, kli och antacida (Tums! För de gravida kvinnor lider av rasande halsbränna), vilket kan minska upptaget av järn om de tas inom två timmar för att äta järn-fyllda mat. Om du inte har tillräckliga mängder järn i ditt system, ditt barn (och du) kan bli anemiska.

En annan anledning att järn är så viktig för den blivande modern är för att hon kan blöda ymnigt under leverans om hon är järn-brist.

Hälsosam kost

Enligt Mayo Clinic, det bästa sättet att säkerställa hälsan hos en mor och hennes baby är för mamman att ha en hälsosam kost. Men det är inte alltid fallet. Ta din prenatal vitaminer. Du är skydda din hälsa samt hälsa ditt barn.

Previous:nothing Next:graviditet måltidsplan

Relaterade artiklar


 • hur du: ladda personliga batteri
 • hur man kan minska smärtan från en skada med tekniker smärtlindring
 • hur man slår värmen och sval under sommaren
 • hur att hålla sig frisk från 40 veckors graviditet
 • sätt att ta bort en kontaktlins
 • hur man lever längre och bättre
 • spädbarn långsam utveckling i tal
 • graviditet fisk diet
 • hur man ska hjälpa barnen att hantera ett syskon som har cancer
 • är klubb fötter genetisk?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com