depression behandling under graviditet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-02
Många kvinnor som kämpar med depression vill bli gravid men oroar sig för effekterna mediciner har på sina foster. Och så finns det kvinnor som endast visar tecken på depression efter befruktning. Enligt Massachusetts General Hospital Center for Women's Health, nästan tjugo procent av alla gravida kvinnor lider av någon form av psykisk störning. Depression är inte ovanligt bland gravida kvinnor, och det är viktigt att tala med din läkare öppet och ärligt så att han kan ge dig den bästa behandlingen som möjligt.

Antidepression narkotika

enligt Harvard Medical School, den antidpressant läkemedlet Prozac är det säkraste drogen för att ge till gravida kvinnor som lider av depression. Efter en studie av över 2. 500 fallen fanns det ingen ökad risk att fostret hade congentital missbildning. Bupropion, ett annat antidepressivt läkemedel som inte har haft någon risk för ett foster samtidigt som fattats av mamman används också, särskilt hos kvinnor som inte fått den hjälp de behöver för sin depression samtidigt som Prozac. Men det är också erkänt att inte alla antidepressiva är säkra, och därför är det viktigt att rådgöra med din läkare innan du börjar programmet antidepressivt läkemedel under graviditeten. För att läsa mer om detta ämne finns på referensen nedan, Mass General Hospital.

Rådgivning och terapi

Efter en diskussion med mor-till-vara om hennes depression, kan läkaren rekommendera rådgivning. Ofta kan depression uppstå hos gravida kvinnor på grund av olämpliga omständigheter. Även om den blivande mor-till-vara ser fram emot hennes kommande ankomst, kan dock finnas omständigheter som orsakar underliggande rädsla och ångest. Ser en terapeut och prata igenom vad som händer i den blivande moderns liv kan vara till stor hjälp i hanteringen av hennes depression.

Motion

Hormoner kan vara en viktig orsak till depression hos många gravida kvinnor. Graviditeten orsakar en enorm variation av hormoner och kan orsaka en obalans av viktiga hormoner som styr humöret. De flesta läkare kommer att rekommendera minst trettio minuter måttlig motion per dag för gravida kvinnor. Måttlig motion frigör serotonin i hjärnan, vilket förenklar känslor av depression. Måttlig motion inkluderar promenader, simning eller ridning en stillastående cykel. Se till att kolla med din läkare innan du påbörjar något träningsprogram medan du är gravid, och låt honom få veta om din depression förvärras, speciellt efter att du har startat ett träningsprogram.

Previous:nothing Next:strippa membran för att hjälpa till arbetsmarknaden

Relaterade artiklar


 • friska blodtryck nivåer för barn
 • Kan man bli gravid utan att ha en period?
 • tips och strategier för att sluta röka
 • hur har ett test allergi scratch
 • hur man kan befria er från Zits
 • hur man ska behandla bipolär sjukdom med zonterapi
 • hjälp för problem tonåringar
 • hur man ska vara redo för en naturkatastrof
 • Hur påverkar rökning dina blodkärl?
 • biverkningar av Medrol dosepak
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com