fysiska utveckling och barns hälsa

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-09
För att säkerställa att ett barn utvecklas normalt och når optimal hälsa är det nödvändigt att förstå vad "normala" barn utveckling och vad som påverkar barns hälsa. När dessa saker är förstås, kan föräldrar, förmyndare eller läkare avgöra om barn behöver hjälp i sin fysiska förändringar eller om de behöver behandlingar eller livsstilsförändringar för att vara frisk

Early Childhood

I spädbarnsåldern och tidig barndom, innebär de viktigaste fysiska utveckling den grovmotoriska färdigheter. Grovmotorik är de fysiska färdigheter som tar stora muskelgrupper, till exempel rulla runt, lyfta huvudet eller ta ett steg. Den kalori behov under denna tidsperiod är extremt höga, även om magen storlek är liten, så bebisar och småbarn behöver äta ofta, små måltider under dagen och kan vakna under natten för att äta. Finmotorik utveckla när grovmotorik behärskas (i allmänhet). Finmotorik innefattar uppgifter som att gripa ett föremål med bara tummen och pekfingret. Oftast är barnets kropp under denna tid knubbig till utseendet, och benen tenderar att stanna i närheten av bålen. Balans är besvärlig eftersom musklerna är fortfarande under utveckling.

Mid-Childhood

I mitten av barndomen, grov och finmotorik fortsätta att utvecklas. Barnet brukar kunna gå, och äldre barn kan utföra uppgifter som att springa, hoppa eller hoppas över. Samordning är bättre, så att barnen kan delta i spel som fyra kvadratiska eller baseball. De viktigaste fysiska förändring som märks med synen enbart förlängningen av barnets kropp, som förlorar mycket av sitt fett. Kaloriintaget är fortfarande högt för att klara tillväxt och barn fortfarande kommer att behöva mellanmål under dagen mellan måltiderna.

Sen barndom

I slutet av barndomen, hormonella förändringar orsakar drastiska skillnader i barnets kropp. Fortplantningsorganen nå mognad, så rösten fördjupas, ansikts-och könshår utveckla och, i flickor, bröstutveckling och menstruation. Både flickor och pojkar få höjd under denna tid, men flickor tenderar att gro upp tidigare än pojkar. Flickor tenderar också att gå upp i vikt i höfterna.

Tillväxtmönster

Under hela barndomen, finns det huvudsakliga mönstren i tillväxt. Motorik alltid utvecklas från brutto till böter, så barn kan gå innan de kan hålla en penna. För det andra, utveckla de alltid från topp till tå, vilket är varför barn krypa innan de kan stå. Tredje sker utvecklingen från insidan utsidan, som motsvarar den grova och fina utveckling. Slutligen förekommer utveckling sprutar. De flesta barn går igenom perioder när de får flera inches i höjd, till exempel, och sedan perioder där ingen höjd vunnits.

Utveckling och hälsa

Fysisk utveckling är nära knuten till hälsa av ett barn. Om ett barn inte får tillräcklig vila, näring eller omsorg om miljön, då tillväxt kan hindras, eftersom kroppen behöver dessa saker för att gå igenom de fysikaliska processer i utvecklingen. Omvänt kan bra näring fart utveckling. Det är viktigt att se till att barnet får rutin vacciner och checkups utöver god kost för fysisk utveckling att vara så normal som möjligt.

Previous:nothing Next:när är de tidigaste tecknen av graviditetsillamående?

Relaterade artiklar


 • kundvagn täcka instruktioner
 • vad är en ssa blodprov?
 • hur man förebygger snavar och faller
 • hur man ska behandla bipolär sjukdom med zonterapi idag
 • nedre ländryggen övningar under graviditeten
 • tuberkulos information för barn
 • kan jag bli gravid precis efter min mens?
 • de allra tidigaste graviditeten tecken
 • farorna med manliga förbättringen
 • vad naturligt vitaminer eller örter kan bidra till att öka chanserna till graviditet?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com