fysiska utveckling och medelåldern

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-01
Under medelåldern, precis som i tonåren, går den mänskliga kroppen igenom stora förändringar. Några av dessa förändringar är interna och kan inte ses, medan andra är självklara i en individs utseende. Dessa förändringar kan delas in i sex huvudkategorier

Hud

Huden förlorar en hel del elasticitet i medelåldern. Detta beror på hormonella förändringar och förändringar i kost och motion påverkar immunsystemet, som till stor del ansvarig för regenerering och hälsa hudceller. Som ett resultat av linjer och rynkor börja visas, mest märkbart i ansiktet. De är vanliga runt munnen och kanter i ögonen, liksom på pannan. Vanligtvis vid denna punkt, rynkor och linjer är mindre och en individ kan minimera sitt utseende genom en riktig hudvård regim och lite mörkläggning. Vissa individer utvecklar också bruna fläckar, kända icke-kärleksfullt som ålder eller leverfläckar, på huden under denna tid.

Viktökning

Viktökning är vanligt under medelåldern. Hos kvinnor är vikt vunnit mest framträdande plats i höfter, rumpa och lår, samt i bukhålan. Hos män, är majoriteten av vikt vunnits i buken. Denna viktökning är allmänt accepterat lättare av män än av kvinnor, eftersom kvinnor tenderar att associera viktökning med en förlust av attraktivitet, medan män tenderar att förknippa viktökning med att vara lyckligt belägen och tillgodoses.

Styrka och flexibilitet

De flesta män och kvinnor finner att, som medelåldern metoder, deras styrka och flexibilitet avtar. Detta har att göra med fysiska förändringar som är utanför individens kontroll, men också påverkas av det faktum att fysisk aktivitet tenderar att minska med en individ blir äldre. Måttlig motion såsom dagliga promenader, cykling, yoga eller pilates kan hjälpa dem som kommer till eller i medelåldern för att behålla sin fysiska kapacitet.

Hair

Ett tecken på åldrande som inträffar i medelåldern som är synlig för ögat är den grånande eller gallring av hår. Vissa människor upplever bara några gråa hår och bara plocka ut dem. Andra går helt grå. Många individer försöker döende sitt hår för att dölja denna fysiska förändring. Kvinnor vars hår tunnar kan ändra sina frisyr, och män i synnerhet kan finna att de inte har så mycket hår, utveckla kala fläckar eller förlora majoriteten av sitt hår som deras hårfäste avtar från pannan.

Klimakteriet

Hos kvinnor ger medelåldern klimakteriet. Detta är en fysisk förändring som leder till förlust av reproduktiv kapacitet. Kvinnor kan ha en svår tid under klimakteriet, både på grund av känslor i samband med reproduktion och på grund av hormonella förändringar som sker leder till symtom som huvudvärk, värmevallningar, humörsvängningar och sömnlöshet. I båda könen tenderar libido att minska.

Risk för sjukdom

risken för sjukdomar ökar under medelåldern. Med ökad viktuppgång, kost brister och minskad motion, individer i medelåldern har större odds för att utveckla farliga sjukdomar såsom hjärtsjukdomar, diabetes och benskörhet.

Previous:nothing Next:perineal smärtlindring

Relaterade artiklar


 • hur du får din vikt när ingen skala finns
 • halsbränna lättnad under graviditeten
 • rättsmedel för reflux hos spädbarn
 • Vad ska man göra för kliande hudbristningar under graviditeten?
 • hur man reser med flyg under graviditeten
 • noretisteron biverkningar
 • den bästa halsont rättsmedel
 • hem rättsmedel för vaginal klåda & Burn
 • hur man ska hantera graviditetsillamående
 • hur man får snabbare service på apoteket
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com