fysiska utveckling under vuxenlivet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-13
När det gäller fysiska utveckling, är en stor uppmärksamhet vanligen på tonåren och puberteten. Mindre uppmärksamhet läggs på fysisk utveckling i vuxen ålder. Det finns tre huvudsakliga faser till fysisk utveckling i vuxen ålder, liksom flera överväganden hälsa för dem som är i något av dessa stadier

tidig vuxen ålder

tidig vuxen ålder är det första steget i vuxenlivet där kroppen fysiskt förändringar. I detta skede kan en person fortsätta att lägga lite av längd och vikt och hennes tonåriga ram. Kroppen fortsätter att genomgå stora hormonella förändringar. Dessa förändringar kan göra skägg växa lite tjockare och rösten att bli något djupare och rikare. Detta är den period då kvinnor oftast har barn, så det är den tid där kvinnor vinna lite i vikt och avsluta sin fulla utveckling av brösten.

Mellanöstern vuxen ålder

Mellanöstern vuxen ålder är det andra steget i vuxenlivet där en av de mest märkbara förändringar är förlust av elasticitet i huden, speciellt i ansiktet. Detta resulterar i linjer och rynkor som betraktas som en av de första tecknen på åldrande. Män får vanligtvis tyngd i buken, medan kvinnor går upp i vikt i höfter och lår. Styrka och flexibilitet i båda könen avta. Kvinnor upplever ofta hormonella förändringar under denna period som resulterar i förlust av förmågan att reproducera, en process som kallas klimakteriet. Båda könen kan uppleva grånande av hår eller hår tunt.

Sent vuxen ålder

Sen vuxen ålder är det sista steget i fysisk förändring. Huden fortsätter att förlora elasticitet som det gjorde i mitten vuxen ålder och resultatet är djupare linjer och rynkor. Åldersfläckar eller bruna fläckar på huden, utgör ofta. Syn försämras, vilket gör att många pensionärer att behöva glasögon. Reaktionstid bromsar också.

Oro

Det finns två huvudsakliga problem för vuxna i form av fysiskt utveckling. Det första som är förlust av benmassa. Detta kan leda till benskörhet, ett tillstånd där ben blir sköra och benägna till frakturer. Det andra viktigaste är förlust av kognitiva funktioner. Hjärnan förlorar sin förmåga att fungera optimalt som en åldrar, så förhållanden såsom minnesförlust kan bli ett problem, till exempel med Alzheimers sjukdom.

Andra problem inkluderar artrit (förstyvningar och deformeras i lederna på grund av brosk förlust), diabetes, högt kolesterol och hjärtsjukdomar, samt kost insufficiens som följer av den ökande oförmåga att absorbera viktiga vitaminer och näringsämnen.

Management

De fysiska förändringar som sker i vuxen ålder kan hanteras med rätt kost och motion, även om de inte helt kan stoppas. Får tillräckligt med kalcium, till exempel kan bromsa utvecklingen av benskörhet, medan det deltar i kognitiva aktiviteter kan bidra till att minimera minnesförlust och hålla mentala färdigheter akut. Motion kan också hjälpa till att hålla upp flexibilitet och styrka. Övningar som yoga är utmärkta för vuxna och speciellt äldre som behöver en skonsam träning.

Previous:nothing Next:Hur kan jag sänka min puls?

Relaterade artiklar


 • ren kreatin biverkningar
 • preventivmedel under amning
 • hur man må bra - positiva känslor
 • varför bröst ökar under menstruationen
 • för tidig förlossning behandling
 • hur man ska behandla ömma bröst
 • Vad händer om du tar p-piller under graviditeten?
 • vitaminer för klimakteriet
 • vitlök botemedel mot jäst
 • hur man använder OTC smärtstillande säkert
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com