hem rättsmedel för spädbarn gas

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-22
Få saker är mer frustrerande än att försöka lugna en kinkig bebis. Gas är en vanlig orsak till spädbarn obehag och kolik. Följande huskurer bör ge ditt barn med viss lättnad. Om hembehandling visar sig vara ineffektiva efter 24 timmars behandling, eller om ditt barn uppvisar andra symtom som feber, kräkningar eller diarré, sök professionell medicinsk hjälp

Du behöver:.
Kit glukosmätning
. varmt vatten och tvål.
2X2 gasväv eller vävnad.

Massage

Ta bort barnets kläder och placera henne på rygg. Placera en liten mängd av baby olja i handflatan och gnugga händerna raskt tillsammans för att värma oljan något. Placera händerna under hennes bröstskölden och stroke nedåt, pressa lätt på buken. När dina händer är strax under naveln, flytta dem utåt mot höften och sedan uppåt i en cirkulär rörelse, föra dem tillbaka till utgångsläget. Upprepa denna rörelse i 10 minuter eller tills du hör henne passera gas.

Värme

Om magen gnugga inte verkar få någon lättnad till ditt barn, försök uppvärmning upp honom lite. Erbjud en varm flaska formel eller ge barnet ett bad och sedan bunt honom i en mjuk filt. Alternativt kan du linda en varm-vatten flaska i en filt och placera den mot hans mage. Värme gör att blodkärlen att utvidga, förbättra cirkulationen och matsmältningen, vilket kan hjälpa till att föra instängd gas ut ur tarmarna.

Motion

Om du inte är hemma när gasen attacken strejk, fungerar denna lösning bra någonstans. Lägg barnet på rygg och gripa hennes fötter. Flytta dem i en cykling rörelse, vilket inte bara bidrar till att eliminera gas, men är också roligt för barnet och hjälper till att utveckla hennes benmuskler.

Örter

En annan åtgärd ges till spädbarn med gastrointestinala besvär är en ört hopkok kallas "gnälla vatten. " För att göra en sats, åtgärd 2 koppar vatten i en kastrull och tillsätt sedan 1 msk. av fänkål, anis eller dill utsäde. Låt blandningen koka i 10 minuter. Ta bort pannan från värmen, täck över och ställ den åt sidan. När vätskan har svalnat till rumstemperatur, häll den genom ett kaffefilter för att ta bort fröna. Använda ett öga dropper, ge ditt barn ungefär u00BD tsk. var 30 minuter tills hans obehag försvinner. Förvara den oanvända delen i rumstemperatur i upp till 24 timmar.

Previous:nothing Next:fentermin viktminskning drog

Relaterade artiklar


 • fosterutveckling på vecka 11
 • hur man vaknar med fräsch andedräkt och vitare / starkare tänder för billig
 • behandling för neonatal hyperbilirubinemi
 • Vad är naturliga källor av statiner?
 • ungdomar träningstips
 • naturliga naturläkemedel för ont i halsen
 • komplexa migrän hos barn
 • risker för 3d eller 4d ultraljud
 • hjälp med klimakteriet och värmevallningar
 • stegen i Krebs cykel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com