ilska tekniker för kvinnor

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-13
Ilska är en känsla, precis som alla andra. Det kan uttryckas i positiva eller negativa sätt. Många kvinnor lärt sig att de inte var avsedda att bli arg, att "fina flickor" måste ta hand om alla andras känslor och undertrycka sina egna. Dessa kvinnor behöver lära sig att uppleva och uttrycka sin ilska på ett sunt sätt i stället för att gräva ner den, vilket kan leda till depression. Andra kvinnor uttrycka sin ilska explosionsartat, därigenom skadar sig själva och människorna omkring dem. Även de måste lära sig sundare metoder för ilska.

Ilska 101

Ilska är ett tecken på att våra gränser har kränkts. Om vi inte känner arg när någon agerar på ett sätt som skadar oss, som kan vara ett tecken på att vi har undertryckt vår ilska för länge, och vi måste lära oss att komma i kontakt med den. Å andra sidan, folk som är arga på de minsta förakt eller överträdelser har en överdriven känsla av rätten. De måste lära sig hantera sin ilska så de inte kommer att uppträda missbruk mot andra.

Identifiera din ilska

Dr Laura Petrachek, PhD, LCSW, är en klinisk psykolog som arbetar för San Francisco kriminalvårdsväsendet Institutionen som en leverantör av våld i hemmet behandling enbart för kvinnor. På hennes hemsida, listor Petrachek sju steg för ilska kontroll. Den första är att "börja med din upprörda känslor. " Genom att erkänna hur du mår innan du förlorar kontrollen, kan du börja hantera din ilska. Efter att identifiera dina känslor, rekommenderar hon dig att identifiera tankarna bakom dem och försöka ändra dem om de inte är friska, om du till exempel försöker att styra andra människor. Petrachek råder sätta upp realistiska mål om situationen och sedan ta konstruktiva åtgärder.
Dr Andrea Brandt, PhD. , MFT, också specialiserat sig på kvinnors ilska. Enligt Dr Brandt, "Ilska är inte problemet. Problemet är när vi försöker att skaka av sig känslan som är tänkt att vara där. "Hon uppmuntrar kvinnor att identifiera sin ilska och lära sig vad denna potenta känslor är att försöka lära dem.

Meditation som ett verktyg

Många människor tycker meditation hjälper dem lugna ner sig. De börjar med sitta i en bekväm ställning, andas in och ut långsamt och deklamera en enkel fras, till exempel, "andas in, känner jag min ilska. Andas ut, släpp jag det. "Helst folk praktiken meditation i 20 minuter två gånger om dagen. Det är inte en patentlösning, men genom meditation, många som tycker att de blir mer lugn och bättre kunna hantera alla sina känslor.

Previous:nothing Next:var att gå gratis sjukförsäkring

Relaterade artiklar


 • stegen i Krebs cykel
 • puberteten fakta för flickor
 • hur man köper livsmedel ger hyaluronsyra
 • öronvax bort metoder
 • yoga rutiner för barn
 • allergier mot förkylningar hos barn
 • Hur påverkar rökning dina blodkärl?
 • mejeri intolerans kost för barn
 • hem rättsmedel för svampinfektioner under graviditeten
 • hur man köper testning hem dna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com