information om microgynon 30

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-18
Microgynon 30 är en 28-dagars, monofasiska hormonella p-piller. En monofasiska piller är när en kvinna förbrukar 21 dagar piller med hormoner, och får sedan en vecka av piller placebo socker för att menstruera. Liksom andra p-piller som finns, det finns olika försiktighetsåtgärder, varningar och biverkningar som en följd av användningen av Microgynon 30

Funktion

Microgynon 30 är en graviditet förebyggande enhet, men det är också för att behandla akne. Andra villkor som Microgynon 30 gjordes för att behandla är: endometrios, dysmenorré (smärtsamma menstruationer) och menorragi (tunga perioder). Ytterligare oregelbunden menstruation och svåra fall av PMS är också behandlingsbar.

Hur Microgynon 30 verk

I slutändan, alla hormonella p-piller lurar kroppen att tro att det redan har avslutat en menstruationscykel. Användningen av en p-piller tjocknar en kvinnas livmoderhalsen, vilket gör det mer svårt för spermierna att tränga in i livmodern och befrukta ett ägg. Således bli gravid är svårare.

Användningen av Microgynon och p-piller i allmänhet också ger användaren en lättare och kortare tid. Kvinnor som har konsekvent tagit p-piller även kan hoppa över menstruationscykeln. Detta är dock inte rekommenderas för personer som börjar använda Microgynon 30 som spotting och genombrottsblödning är vanligt.

Biverkningar

De biverkningar som en kvinna kan uthärda bero på varje individ. Eftersom kroppen anpassar sig till typ och mängd av hormoner ges till den, kan flera olika symtom resultatet. Några av Microgynon 30-biverkningar: kräkning, bevarande av vatten, svimning, illamående, migrän, bröst anbud, viktminskning eller viktökning, genombrottsblödning, stänkblödning, sänkt blodtryck, depression, kön libido, huvudvärk, gallsten och leverproblem. Dessutom ökar användningen av hormonella p-piller också risken för blodpropp. Även om dessa biverkningar är inte vanligt, kan de förekomma. Om några av dessa biverkningar kvarstår, kontakta läkare omedelbart för att avgöra om Microgynon 30 är verkligen rätt för dig.

Försiktighetsåtgärder

Det är viktigt att notera att genombrottsblödning eller stänkblödning är vanligt under uppkomsten användning av Microgynon 30. Dessutom kan andra oregelbunden menstruation inträffar inklusive missade perioder. Det är viktigt att vara uppmärksam på din kropp när du använder Microgynon 30 eventuella ändringar ska rapporteras till läkare för att säkerställa Microgynon 30 är effektivt för dig liksom säkra för din hälsa. Sluta ta Microgynon 30 omedelbart och uppsöka läkare om du upplever något av följande symtom: bröstsmärta, ihållande migrän, yrsel, smärtsam andning, domningar eller kramper.

Vem bör inte ta Microgynon 30

Vissa kvinnor kan inte dra nytta av användningen av Microgynon 30. De omfattar kvinnor som röker, kvinnor över 35, har haft bröstcancer eller hjärtsjukdom i familjen eller har en redan existerande hälsotillstånd som diabetes. Dessutom, för att kvinnor som har Crohns eller leversjukdom samt njurproblem bör rådgöra med sin läkare innan du börjar använda detta piller. Kvinnor som är gravida, misstänker att de kan eller ammar också bör inte använda Microgywomon 30 eftersom det kan orsaka ytterligare hälsorisker för fostret eller barnet.

Previous:nothing Next:HCTZ biverkningar

Relaterade artiklar


 • de bästa sätten att inte bli gravid
 • strippa membran för att hjälpa till arbetsmarknaden
 • vad man ska använda för att förhindra bristningar
 • hur att förhindra fall
 • av fiberrik kost
 • hur du ställer in Childs överliggande i bilen
 • Hur du tar ett tidigt graviditetstest
 • hem rättsmedel för förkylningar under graviditeten
 • hem rättsmedel för bv
 • pseudoefedrin biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com