mängden soja ta under klimakteriet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-08
Klimakteriet inträder när slutar äggstockarna att producera östrogen. I naturlig menopaus, är minskningen av östrogen nivåer mer gradvis. Däremot kan kirurgisk menopaus, där äggstockarna tas bort, gör att nivåerna att sjunka kraftigt.

Den minskade östrogennivåer orsakar klimakteriebesvär. Vissa, såsom värmevallningar och torrhet i slidan, är vanligen milda till måttliga, medan andra, såsom benskörhet och hjärtsjukdom kan vara farligare

Hur Soy fungerar

Soy produkter innehåller fytoöstrogener, som är en lindrigare form av naturligt östrogen som kroppen normalt skulle göra. En typ av fytoöstrogen är isoflavoner, anses vara en av de mest positiva formerna av soja östrogener.

Eftersom sojaisoflavoner liknar strukturen hos naturligt östrogen, de tros kunna binda till östrogen receptorer i kroppen. När detta inträffar producerar de samma fördelar av östrogen, men utan att orsaka några negativa biverkningar.

hur mycket soja du vill ta

Soja anses vara en säker, effektiv och fördelaktig komplement till din kost, speciellt om du närmar dig eller redan har trätt klimakteriet. Av denna anledning, läkare säger att det är säkert att ta mellan 60 och 160 mg sojaisoflavoner varje dag.

Om att ta sojaisoflavoner kommer att hjälpa, bör du börja märka en förbättring inom tre månader, särskilt inom områdena värmevallningar och nattliga svettningar.

Överväganden

Vissa läkare menar att sojaprodukter har benägenhet att minska bröstcancer, medan andra säger att det motsatta kan vara sant. De som stöder idén att soja stöd i att sänka bröstcancer bevis risk använda att graden av bröstcancer förekomst i asiatiska kvinnor är lägre än för amerikanska kvinnor. De artiklar påpeka det faktum att soja är en stapelvara i den asiatiska kosten

Några bevis finns som antyder att sojakonsumtion inte lägre risker bröstcancer hos kvinnor som ännu inte har kontaktat eller trätt klimakteriet. Men eftersom soja innehåller fytoöstrogener, som är likartade i sin kemiska sammansättning till östrogen, finns det chans kroppen kan tolka fytoöstrogener som sant östrogen. Detta kan öka risken bröstcancer hos kvinnor som genomgår eller har avslutat klimakteriet.
Kvinnor
som redan har haft bröstcancer, liksom de vars familj historia gör att de löper risk för bröstcancer är varnade om att öka sin konsumtion av sojaprodukter grund av det faktum att isoflavoids kan stimulera celltillväxt.

Du kommer att behöva ta er familj historia samt din nuvarande bröst hälsa beaktas innan man beslutar att öka din sojakonsumtion. Du kanske också vill rådgöra med din hälso-och sjukvårdspersonal.

Previous:nothing Next:stadier av graviditeten genom trimestern

Relaterade artiklar


 • vad som väntar efter en vasektomi återföring?
 • Vilka är de behandlingar för trasten för spädbarn?
 • ledsmärta och klimakteriet
 • hur man får löss av långt hår
 • strategier för att hantera barn med ADHD
 • kan jag bli gravid precis efter min mens?
 • frekvent urinering hos barn
 • ungdomar träningstips
 • natriumfattig kost under graviditeten
 • den bästa hemsidan blodtrycksmätare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com