med hjälp av en hemmagjord lavemang väska

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-03
Lavemang kan användas för att lösa fekalom och stimulera rörlighet för tarmarna. De kan bidra till att lindra förstoppning, övervinna behovet av att stammen och tillfälligt lindra smärta.

Kom ihåg att vi alla är olika och vi kommer att ha varierande tarmvanor beroende på kost, motion och andra faktorer. Lägga fiber i kosten kan hjälpa tarmarna att röra sig mer regelbundet.

Det är viktigt att utrustningen är reserverad endast för användning av en person för att förhindra överföring av sjukdomen.

lavemang påsar

lavemang påsar hålla allmänhet 2-6 kannor, har ett hål för upphängning påsen och ett slut som ansluts till en gängkoppling för rör eller med liten diameter slang .

Det finns flera typer av lavemang påsar. Det varma vattenflaska stil stängd gummi påse är förmodligen den mest kända. Dessa är en positiv val, eftersom de tenderar att räcka längre. En hemgjord version kan göras från en faktisk varmvatten flaska. Påsarna används för douching kan tjäna samma syfte.

engångspåsar är öppna, en tydlig väska gör att du kan se lösningen nivå under lavemang. Engångspåsar är praktiska eftersom de är gjorda för att kastas ut efter användning, trots att de kan återanvändas.

Påsen stil eller fontän stil är gjord av plast och kan vikas att resa, men den öppna formen kan spilla lättare. Slutligen stål kan erbjuda olika typer enkelt städa upp.

Lavemang Process

Lavemang kan ges två gånger per dag i tre dagar, om det behövs. Om du hjälper någon i behov av ett lavemang, är det bästa läget att låta personen ligga på hans eller hennes mage med knäna uppdragna mot bröstet.

Drick 8 till 16 oz. av vatten före start av lavemang. Samla material och blanda lösningen om du gör det hemma.

Smörj (använd mineralolja, vaselin eller andra smörjande produkt) munstycket änden av röret. Försiktigt in munstycket 1-1/2 till 2 inches i ändtarmen.

Krama påsen försiktigt och låt självfall att flytta väskans innehåll. Håll påsen högst två meter höga och lägre påsen höjd om kramp blir ett problem. Den fullständiga lavemang bör ta cirka fem till 10 minuter.

Följ lust att evakuera tarmarna. Detta bör finnas inom 10 minuter, men försök att vänta i fem minuter, om möjligt, att ge lavemang mer tid att arbeta.

Efteråt

Skölj lavemang väska med vatten om du planerar att återanvända den. Rengör röret med antibakteriell tvål och vatten och följer det med en 10-minuters sterilisering i kokande vatten.

Lavemang Solutions

Det finns flera stilar av lavemang lösningar, inklusive mineralolja, fosfat och salt sorter. Dessa lösningar kan köpas i ett apotek eller du kan göra en version hemma.

Gör en saltlösning lavemang lösning med hjälp av 2 msk. salt tillsätts till en liter varmt destillerat vatten. För tonåringar och vuxna, göra en sats av 16 oz. eller lägre, använd 6 till 8 oz. per lavemang.

En av de mest effektiva kombinationer innebär helmjölk och melass blandas 1 till 1. Använd aldrig vanligt vatten eller tvål som lavemang.

Previous:nothing Next:alkohol detox med bensodiazepiner

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av med akne med huskurer
 • vad är Avodart?
 • homeopatiska bronkit åtgärder för barn
 • tips om hur man tar hand om dina ögon
 • Vad händer om du tar p-piller under graviditeten?
 • manlig hälsa tips
 • Hur tröstar ditt nyfödda barn
 • hur man avgör om du ska ta ett vaccin eller inte
 • förlossningsdepression information
 • vad är vård i hemmet för äldre?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com