näring grunderna för barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-11
Bra kost är beroende av tillräckligt intag av kalorier, protein, vitaminer och mineraler. Att förstå hur barnens kroppar använder dessa hjälper dig att avgöra deras näring behov. Korrekt portionsstorleken är också viktiga för att höja ett friskt barn

Kalorier

Att veta några grunderna om kalorier är ett bra ställe att börja, och kommer att hjälpa dig att avgöra hur många kalorier dina barn ska äta varje dag. Ordet kalori hänvisat till energiinnehållet i maten. Även i vila, är din kropp bränner kalorier, eftersom det tar energi för en organism att helt enkelt fungera. Kalorier lagras som fett eller socker i muskler, fett och leverceller, och eftersom kalorier släpps, de behöver bytas ut. Hur många behöver bytas beror på hur de släpptes.

Det är svårt att citera ett exakt antal kalorier att dina barn ska äta varje dag. Om de är aktiva, de behöver mer kalorier för att ersätta dem de används. Om de inte är lika aktiva som de borde vara, kommer de att behöva färre kalorier. Målet är att behålla en hälsosam vikt på ditt barn. När du har denna siffra, kan du avgöra om ditt barn kan behöva mer kalorier eller färre kalorier, och även om deras aktivitetsnivå behöver ökas eller minskas.

Om ditt barn är aktiv, kan han behöva mellan 2. 000 till 2. 200 kalorier per dag. Om han inte är så aktiv, kan han behöver mindre, men är det rekommenderat att hans kaloriintag inte vara mindre än 2000 per dag.

Proteiner

När du har en uppfattning om hur många kalorier dina barn behöver, bör du se till att de kommer från rätt mat. Detta innebär att barn en näringsrik kost med livsmedel som innehåller mycket protein och fiber, men låg i fett, salt och socker, fann ingredienser i de flesta skräpmat.

Deras kost bör omfatta fisk, kyckling, mejeriprodukter och äggprodukter, gröna bladgrönsaker, gula grönsaker, nötter, frön, magert nötkött, bönor och ärtor. Fisk, särskilt kallt vatten sorter, är inte bara en bra källa till protein men ger hjärtvänlig omega-3 fettsyror i sin olja. Kallvattensfisk omfattar lax, tonfisk och regnbåge.

Med alla valen som finns i ovanstående livsmedel, kommer det att vara lätt att planera näringsriktiga måltider och mellanmål att ge barnen tillräckligt med protein. Du har också tillräckligt att välja mellan att lägga gott om variation på sina måltider och mellanmål så att de inte kommer att bli uttråkad.

Vitaminer och mineraler

Ditt barn behöver vissa vitaminer och mineraler för hälsa. Dessa inkluderar vitamin A, B-vitaminer och vitamin C, D, E och K. gula grönsaker är en bra källa till vitamin A, medan bönor och vitaminberikade korn kan ge folsyra (vitamin B9). B-vitaminer finns i några av de livsmedel som ger protein, medan C-vitamin finns i citrusfrukter. D-vitamin bildas i huden, som en följd av exponering för solljus eller solarium, så det är viktigt för dina barn att få lite solsken varje dag. Femton minuter per dag kommer att ge dem tillräckligt med vitamin D. Mandel och blåbär är bra källor till vitamin E. Vitamin K finns i grönt, bladgrönsaker.

Mat med hög fetter, salter och socker

När du planerar dina barns måltider, bör du begränsa sitt intag av fett, salter och socker. Dessa finns i de flesta snacks, inklusive chips, läsk och godis, såsom kakor, tårtor mellanmål, frukostflingor med hög sockerhalt och frukost bakverk brödrost och några barer granola. Detta betyder inte att ditt barn inte kan ha en behandla -. Bara att godis inte bör vara en viktig del av hans eller hennes totala kosten

Allergier

Tänk på att barn med födoämnesallergier inte kan ha möjlighet att äta exakt mat de behöver för att få tillräcklig näring de behöver. Protein däremot, finns i många livsmedel, och dina barn ska kunna äta åtminstone några livsmedel med hög proteinhalt. Dessutom kommer tillskott ersätta några av de vitaminer och mineraler som saknas

Så länge du ger dina barn med hälsosamma måltider -. Igen mycket protein och fibrer och lågt i fett, socker och salter-de borde få tillräckligt med näring. Om du känner att ditt barn inte blir rätt näring, som i händelse av ett plötsligt fluktuation i vikt eller förändringar i det allmänna hälsotillståndet, kanske du önskar samråda med ditt barns läkare.

Previous:nothing Next:fördelarna med en Tempurpedic madrass

Relaterade artiklar


 • diabeteskost guide
 • hem rättsmedel för hud taggar på ögonlock
 • hur man gör enkla övningar balans för seniorer
 • Hur påverkar droger och alkohol familjer?
 • konsekvenserna av en ökad cellulär metabolism
 • fosterutveckling vid vecka 20
 • kan jag färg mitt hår om jag är gravid?
 • Vilka är de fem typer av leukocyter?
 • läkemedelsinducerad klimakteriet
 • Yaz vs orto tri-cyclen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com