neonatal smärtlindring

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-12
Som förälder, hoppas du barnet kommer att födas frisk och att anbud, kärleksfull omsorg kommer att bli allt hon behöver. I verkligheten är det många barn som föddes för tidigt och sjuka, och dessa barn upplever multipla, smärtsamma förfaranden som krävs för att rädda deras liv. Det ankommer således på föräldrar att vara deras röst, att insistera på rimliga smärtlindring när så är möjligt. Att agera i den bästa av ditt barn, måste du vara informerad advokat

Historia

Enligt American Academy of Pediatrics, tills nyligen har det varit för en stark medicinsk tron att smärtlindring inte var nödvändigt vid behandling spädbarn. Den allmänna teorin var att dessa barn var så sjuka risken för anestesi större än nyttan av smärtlindring, att nyfödda nervbanor inte var tillräckligt utvecklade för att överföra smärta sensationer och att barnet hjärnans utveckling var för omogen för att minnas smärta. Det finns allt fler bevis för att utmana dessa föreställningar. De flesta neonatala vårdgivare erkänner nu att nyfödda reagerar på smärta och minns det på liknande sätt vuxna. Det har blivit en etisk och humanitär fråga för att ge smärtlindring när så är möjligt.

Orsaker till smärta

för tidigt eller för sjuka barn utsätts för ett antal tester och behandlingar rädda deras liv. Dessa inkluderar häl pinnar att dra blod, retinal prov, endotrachial suga samtidigt i respirator, spinal kranar, inmatningsrör Insättning och avlägsnande av tejp. Även aktiviteter som är vardagsmat för stora bebisar, såsom fysiska undersökningar och förändringar blöja, kan orsaka obehag i små preemies.

erkänner Smärta

Vårdgivare måste följa fysiska ledtrådar om hur mycket smärta en baby upplever. De mest uppenbara tecknen gråter, skruva och grimaserande. Kan dock extremt små eller sjuka spädbarn har inte energi att reagera, och deras smärta kan orsaka brist på rörelse, brist på ansiktsuttryck och långsammare respiratoriska eller pulsen i ett försök att spara energi.

Parental Interventioner

Det är i bästa intresse som en nyfödd att begränsa medicinering. Därför är det viktigt att lära sig och använda andra tekniker för att lugna och trösta barnet. Sänk lamporna och minska buller i miljön, minimera hantering och spela soft bakgrundsmusik. Användning av koncentrerad socker vatten hjälper att minska smärta hos spädbarn. Det är så enkelt som att doppa en napp i en socker vattenlösning. Amning, sög på en napp, är lindad eller släpps ut naken direkt mot huden (kallas känguru-och sjukvård) kommer att öka ditt barns känsla av trygghet. Tyvärr, amning och känguru och sjukvård inte är möjligt under mer komplicerade medicinska ingrepp. American Society för smärtlindring omvårdnad tyder också på att placera barn i halvliggande ställning eller häckande dem med mjuk stoppning.

Mediciner

Flera studier här och utomlands rapporterar att aktuella ametokain och EMLA geler är bra lokalbedövningsmedel. Före omskärelse, erbjuder en rygg penis nervblockad betydande smärtlindring. För kirurgisk smärtlindring föreslår Academy of Pediatrics med Fentalyn. Ditt barn får aldrig ges någon medicin förutom på inrådan av sin läkare.

Kommunikation

Diskutera med din bebis neonatolog nuvarande insatser för att minska smärtsamma stimuli. Be om förslag på metoder du kan använda och erbjuda dina egna välgrundade idéer. Lyssna på den oro läkare och sjuksköterskor har och dela dina egna med dem. Genom att bli en del av ditt barns lag, kan du lägga till ovärderlig insikt och en nivå av komfort ingen professionell kan ge ditt barn.

Previous:nothing Next:Vad är katt söker för?

Relaterade artiklar


 • bebis utveckling på 7 veckor
 • rättsmedel för reflux hos spädbarn
 • hur man ska behandla ömma bröst
 • fakta om att bli gravid
 • hur du packar en miljövänlig skollunch för ditt barn
 • blåsljud hos barn
 • kostnaden för Plan B
 • vad organ är främst ansvarig för att kolesterol?
 • enkelt banta för tonåringar
 • Hur lång tid tar det maxoderm att fungera?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com