olika behandlingar av alkoholism

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-12
Alkoholism är en sjukdom som kännetecknas av överkonsumtion av alkohol. Alkoholister längta efter alkohol, behöver den för att fungera normalt och inte kan sluta dricka när de börjar. Alkoholism kan störa mellanmänskliga relationer, familjeliv och missbrukaren karriär. Utsättningssymtom som uppstår när man försöker sluta dricka göra det svårt att sluta. Olika behandlingar för alkoholism kan hjälpa sjuka bekämpa sjukdomen och ge dem de verktyg som behövs för att hålla sig nykter

behandlingshem

Bostäder behandlingsanläggningar erbjuder tjänster för 30 till 90 dagar, vilket ger intensiv rådgivning under tillsyn av licensierade personal av medicinsk och mental hälsa. Dessa anläggningar erbjuder ofta fortsatt öppenvården när patienter övergår se till att de inte återfaller i dåliga vanor. Återhämta alkoholister kan välja öppenvården program i stället för att bli en hemvist i en alkohol behandling centrum. Öppenvård behandlingar består av möte minst 3 dagar i veckan för 2 till 4 timmar. Öppenvård behandlingar kan schemaläggas runt arbete och skola.

12-steg program

Tolv steg program, som Anonyma Alkoholister, behandla alkoholism genom att tillhandahålla guider för att hjälpa medlemmarna hålla sig nykter. Varje steg gör alkoholister ansikte sitt missbruk och laga relationer bryts av alkoholmissbruk. Människor som lider av alkoholism måste vara villiga att vara ärliga mot sig själva för 12-stegs-program för att arbeta och får inte göra ursäkter för att bli alkoholister. En nyckel till framgång för dessa program arbetar med sponsorer. En sponsor är en före detta alkoholist som har upprätthållit nykterhet, och vägleder nya medlemmar i sin resa mot återhämtning. Sponsorer är tillgängliga 24 timmar som dag, de är ett telefonsamtal bort när suget att dricka inträffar

Läkemedel

återhämta alkoholister kan ta läkemedel som behandlar alkoholism. . Enligt American Academy of Family Physicians, den amerikanska Food and Drug Administration godkänner disulfiram, naltrexon och acamprosate som behandling för alkoholism. Disulfiram, ett oralt läkemedel som används för mer än 40 år, minskar antalet dricka dagar, men kliniska prövningar har visat att detta läkemedel inte förbättrade återfall priser i alkoholister. De orala suget drog Naltrexon verkar genom att blockera receptorer som orsakar sug för alkohol, öka en persons möjligheter att avstå från alkohol. Denna medicinering fungerar bra i kombination med 12-steg program eller annat stöd. Acamprosate ökar avhållsamhet pris och minskar fall av återfall. Femton studier visar att detta läkemedel, tillsammans med andra behandlingar, minskar återfall priser. Prata med en läkare om behandlingsalternativ som innebär medicinering.

Rådgivning

att prata med en psykisk sjukvårdspersonal hjälper återhämta alkoholister att förstå anledningen till att de började dricka och att identifiera situationer som utlöser behovet av alkohol. Terapeuter tillhandahålla verktyg som behövs för att motstå frestelsen att dricka i sociala miljöer eller när man har en stressig dag. Familjerådgivningen arbetar med människor som lider av alkoholism och deras familjemedlemmar, hjälpa dem att reparera skador på familjedynamik orsakas av att dricka. Rådgivare hjälper också kära till alkoholister hantera de känslor som de har utvecklat om sin familjemedlems alkoholproblem. Rådgivning består av par rådgivning och moder-och familjerådgivning.

Previous:nothing Next:neonatal smärtlindring

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka
 • är garvning säkert under graviditeten?
 • frukt allergier hos barn
 • hur man överlever din kvinnas PMS ......
 • hur man ska leva hälsosamt i giftiga värld
 • Hur man väljer en bra barnläkare
 • hur man överlever den första trimestern av graviditeten
 • hur man tar hand om dig själv när du är sjuk
 • hur man håller maten säker på sommaren
 • hur man ska hantera kvinnlig urininkontinens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com