om hörsel riktlinjer för test

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-09
Riktlinjerna för hörseltest hjälpa sjukvårdspersonal att analysera resultaten och hjälpa dem att bättre förstå hörselområde av sina patienter och vad det betyder för deras framtida hörsel hälsa. Dessa hörseltest riktlinjer utformades för att hjälpa människor från första början av sina liv för att ge dem bästa möjliga förhandlingen

Test

Syftet med en förhandling provning är att bestämma en persons förmåga eller oförmåga att höra ljud. Den audionom använder en audiometer för att mäta en persons hörsel och också frågar dem frågor om deras hälsa historia och att deras anhöriga.

Typer av hörselnedsättning

Hörselnedsättning i allmänhet har tre kategorier av beskrivning beroende på plats i örat . Dessa inkluderar ledande, sensoriska och centrala hörselskador. En ledande dövhet är en belägen i mitten eller ytterörat. En inre öra hörselnedsättning är känd som en känselbortfall. Central hörselnedsättning rör hjärnan och dess bristande förmåga att korrekt behandla signaler som den får från olika ljud.

grader av hörselnedsättning

Hörseltest riktlinjer kan ange graden av förlust en person upplever i sin hörsel. Till exempel är normal hörsel i allmänhet vara mellan noll och 20 decibel (dB) HL (hörselnedsättning). Om personens hörsel mäter 80 eller fler decibel HL använder en audiometer, kan personen ha en mycket stor hörselnedsättning. En mildare mätning är mellan 60 och 80 decibel HL, och en mild hörselnedsättning anses mellan 20 och 40 decibel HL.

Configuration

Under ett hörseltest, kan läkaren också försöka att upptäcka konfigurationen av hörselnedsättningen, om något. Riktlinjerna för konfiguration att fastställa var hörsel kan uppstå problem. Vissa människor har hörselnedsättningar med låga frekvenser och de hör höga frekvenser bra. Motsatsen kan också vara sant, när personen hör låga frekvenser bra och har en svår tid med de högre frekvenserna.

Spädbarn

Utfrågning prov ges till nyfödda barn för att identifiera eventuella problem som kan påverka deras hörsel. Sådana frågor kan omfatta släktingar med hörselnedsättning, och infektioner som röda hund och syfilis. Dessutom, om barnet har låg födelsevikt, andningssvårigheter, eller delar som öron och näsa förekommer missbildad, kommer proven att utföras för att identifiera eventuella befintliga problem.

Äldre barn

Som barn utvecklas, de riktlinjer för deras hörseltest blivit bredare. Förutom de vanliga hörseltest, riktlinjerna omfatta frågor för föräldern om sitt barns beteende förmågor, och sjukdomshistoria. Läkaren har även barnets aktivitet och reaktioner på höga ljud.

Audiometry

riktlinjer för provning utvecklingsstörda försenad barn kräver en typ av audiometri kallade betingade spela. " Kontrollanten visar bilder av saker barnet känner som en boll, en bil eller en docka. Kontrollanten tonfall är nyckeln i detta test eftersom de sänker sin röst för att se om barnet kan höra dem. För friska vuxna kan Riktlinjerna kräver hörlurar i ett ljudisolerat bås för att testa sin hörsel kallas "ren-ton" audiometri.

Previous:nothing Next:fysiska utveckling och barns hälsa

Relaterade artiklar


 • botemedel för ischias
 • hur att förkorta din tid cykel naturligt
 • mejeri intolerans kost för barn
 • om biverkningar av Risperdal hos små barn
 • Vilken är den vanligaste tiden att bli gravid?
 • hur man kan minska smärtan från en skada med tekniker smärtlindring
 • de bästa sätten att föreställa en flicka
 • hur man upptäcker barn symptom formel allergi hos ditt barn
 • Hur gammal måste man vara för att få preventivmedel?
 • hur man får bort preventivmedel att bli gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com