p-piller & bröst tillväxt

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-04
Det är möjligt att bröst piller ökar storleken på din byst eftersom preventivmedel innehåller hormoner (östrogen och progesteron). Det belopp som din byst storlek kommer att öka beror på vilken typ av piller som du tar och om kvinnan själv, enligt Goaskalice. columbia. edu (se referenser).

vätskeretention och hormoner

bröst kan bli större och fylligare, medan p-piller eftersom p-piller kan orsaka vätskeretention (vatten viktökning). Dessutom kan hormonerna resultera i en ökning av bröstvävnaden tillväxt, som naturligtvis kommer att ändra storleken på dina bröst. Ju högre dos av p-piller desto mer apt du att uppleva bröst tillväxt.

Mastalgia

Du kan också uppleva ömhet i brösten (mastalgia) medan du tar p-piller. Du kanske känner en pirrande känsla. Enligt Healthsystem. virginia. edu (se referenser) är mastalgia antingen cyklisk och i samband med menstruationer eller icke-cyklisk, vilket innebär att smärtan kommer från muskler eller leder som är nära till bröstet men smärtan kan kännas i bröstet.

Bästa Barometer

I själva verket dina bröst är de bästa barometern att en kvinna har att fastställa statusen för hennes hormoner. När en kvinna tar syntetiska hormoner (t ex p-piller) och hennes bröst blivit mycket större kan detta mycket väl innebära att det finns för mycket östrogen i hennes system. P-piller verkar genom att undertrycka ägglossning. När en kvinna inte ägglossning, producerar hon inte progesteron. När progesteron inte produceras eftersom en kvinna inte har ägglossning finns det ingen kontroll och balans mellan östrogen och progesteron. Östrogennivåer kan bli för hög och detta kan resultera i förstorade bröst och ömma bröst.

Minipiller

Det finns en mini p-piller som innehåller progestin bara. Progestin är syntetisk version av progesteron, enligt Healthywoman. org (se referenser). Detta piller är för en kvinna som inte tål östrogen. Kvinnor som ammar kan ta detta piller. Denna version av p-piller kan orsaka dina bröst för att vara öm, men de får inte leda bröst tillväxt liksom östrogen och gestagen p-piller.

Överväganden

Om du funderar på att ta p-piller bara för att du vill ha större bröst, ompröva. Det finns andra biverkningar p-piller som inte är lika önskvärt, inklusive eventuella viktökning, illamående, kräkningar, bröst ömhet, huvudvärk och oregelbundna blödningar.

Previous:nothing Next:Strongyloides stercoralis livscykel

Relaterade artiklar


 • varför fötter kallna?
 • klimakteriet viktkontroll
 • ögonövningar för datoranvändare
 • avhjälpa för sol förgiftning
 • vad organ är främst ansvarig för att kolesterol?
 • om långsiktiga drog & alkohol behandling
 • kraftfulla åtgärder för en frisk prostata
 • Hur sluta röka
 • kundvagn täcka instruktioner
 • homeopatiska bronkit åtgärder för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com