sammanfattning hem rättsmedel för feber blåsor

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-21
Smärtsamma munsår på läpparna hålla dig från att le. Du vill bli av med dessa herpes utbrott simplex virus så snart de visas. Ha tålamod eftersom dessa små vätskefyllda blåsor kan ta mer än några dagar att försvinna. Det finns gott om över disk rättsmedel, men prova naturläkemedel innan du spenderar för mycket pengar på syntetiska botar

Soothe Första

Ice eller kall våt tvättlappar tillämpas på ont kan minska smärta, rodnad och svullnad. Lämna inte på mer än ett par minuter åt gången. Undvik citrusfrukter och juice, choklad, kryddstark mat och varma vätskor som kan förvärra den smärta och svullnad.

Heal Andra

Kylda grönt te påsar appliceras på ömma flera gången om dagen kan påskynda läkning. Citronmeliss, en ört känt för sina läkande egenskaper, används i salvor för att behandla munsår. Med C-vitamin och zink kan hjälpa läka ditt munsår från insidan och ut. Även trollhassel, som har sammandragande egenskaper, kan appliceras på såret. Obs: trollhassel kan sticka lite, så sandskädda på en liten mängd försiktigt med en bomullspinne

Slutligen, dölja

Även om de flesta munsår behöver sårskorpa över, kan du täcka den fula sår. . Om du bär smink, applicera din foundation som du normalt gör-men undvika munsår till slutet för att undvika att smitta andra områden. Applicera vatten-baserade stiftelsen genom att badda den på med en bomullstuss (och sedan kasta-inte återanvändning). Sedan på med en kräm concealer. Prova produkter som har en grön nyans, eftersom det minimerar rödaktig färg.

Förebyggande

Dela inte tandborstar, rakhyvlar, läppbalsam eller läppstift. Dela kan spridas eller starta en infektion eller reinfect dina läppar med herpes simplex virus. Överexponering för solen kan komma med på ett utbrott så använd läppstift eller läppbalsam som solskyddsmedel. Tvätta händerna ofta och hålla fingrarna borta från ansiktet.

Vad är skillnaden?

Du kanske har hört orden kräfta och munsår använda omväxlande. Men det finns en viktig skillnad: Cankers är sår inne i munnen. Munsår förekommer endast på läpparna eller området runt utsidan av munnen.

Previous:nothing Next:vilken typ av vitaminer hjälper fertilitet?

Relaterade artiklar


 • vad man ska använda för att förhindra bristningar
 • Vilka är de behandlingsmetoder för en brusten skiva?
 • hur man förstår vad som orsakar ett kliande hårbotten
 • reflux behandlingar för en nyfödd baby
 • Vilka är symptomen när fem veckor gravid?
 • hur man kan övervinna skuldkänslor efter ett missfall
 • Varför vända hår grått med åldern?
 • natriumfattig kost under graviditeten
 • varför bröst ökar under menstruationen
 • Hur refinansiera med rabatt poäng
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com