stadier av graviditeten före & efter födseln

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-20

Du behöver:
kit glukosmätning
. varmt vatten och tvål.
2X2 gasväv eller vävnad

stadier av graviditeten

Det finns fyra grundläggande stadier av graviditeten. -Första, andra och tredje trimestern, och efter leverans. Var och en av dessa perioder sammanfaller med utvecklingen av både barnet och förändringar i moderns kropp.

Den första trimestern brukar definieras som veckorna 1-12. Detta är början av barnets utveckling. En hjärna och ryggmärg utvecklar, markerar mittpunkten för fostret, samt en filial biologiska meddelanden. Ett hjärta och andra organ börjar bildas. Vid åtta veckor varumärke, är hjärtat slog normalt på egen hand i en stadig rytm. Ögonen har också framkommit från hjärnan. Med 12-veckors varumärke, kommer läkarna att kunna avgöra vilket kön barnet, på grund av bildandet av könsorganen.

För mamman, de första 12 veckorna är oförutsägbara. Humörsvängningar, viktökning, matsmältningsbesvär och halsbränna, förstoppning och illamående på morgonen (kräkningar på morgonen) är alla kännetecken på den första trimestern. Men dessa symtom och biverkningar varierar i intensitet från person till person.

Andra trimestern

veckorna 12-28 göra upp den andra trimestern av graviditeten. De barnet var bara en liten massa organ och vävnader i den tidigare 12 veckor, i slutet av denna period barnet kommer att ha utvecklat de flesta av dess skelett, muskelvävnad och hud. Barnet kommer också att ha börjat skapa sitt eget blod, på grund av bildandet av märg i benen. Det har också börjat ta mer liv, vakna och vilar på egen hand och att utveckla förmågan att höra och svälja.

När barnet växer ökar modern. De flesta av viktökning i samband med graviditet är utvecklad under denna tidsperiod. Med ökad vikt kommer fysiska frågor-ryggvärk, svullnad av anklar, fötter och knän och bristningar runt det område där huden har dragit på grund av graviditet

tredje trimestern

de sista 12 veckorna är avgörande i det. barnet stärker själv ta sig ur livmodern. Hud tjocknar och ben hårdnar, samtidigt som kroppen börjar lagra mineraler-järn och kalcium-och kroppsfett. Bebisar anses fullgångna av 37: e veckan.

Genom denna punkt, är moderns kropp också presentera sig som klar för barnet. Hennes bröst är ammande och många kvinnor rapport läckage av 37: e veckan. Barnet har sjunkit lägre i buken eftersom det KONTANTER själv att avvika mamman. Fortfarande kommer dock mamman rapporten sannolikt andnöd på grund av barnet och medföljande vätskor lagras precis under hennes lungor och mellangärde. Barnet är vanligtvis som mest aktiv, sparkar och försökte sticka, som också kan skapa obehag.

efter leverans

Om sex veckor efter barnets resultat kommer mamma påbörja en serie av postpartum tentor med sin läkare. Dessa checkups kommer att bestå av undersökningar av förlossningskanalen, inre organ och bröst för att se till att modern håller på att återhämta normalt. Blodvärden och andra tester kan utföras baserat på läkarens bedömning. Detta är oftast det besök där läkaren ger klartecken kvinnan för sexuellt umgänge.

Barnet fortsätter sin utveckling utanför livmodern, utveckla motorik och sina sinnen. Svar på buller utvecklar vanligtvis först inom 3-6 veckor. Sight expanderar vanligtvis efter 12 inches med den tredje månad. Bebisar också blivit mer kommunikativa med andra månaden genom att le som en reaktion på positiv stimulans eller försöker efterlikna ansiktsuttryck.

Previous:nothing Next:användningsområden för atomoxetin

Relaterade artiklar


 • hur man ska hjälpa barnen att hantera ett syskon som har cancer
 • ett sätt att sluta röka
 • hur man gör en super säker (ej giftig) allrengöringsmedel
 • hur du be din läkare om testresultat
 • negativa biverkningar av p-piller
 • ilska tekniker för kvinnor
 • kan du ta kall robitussin hosta och influensa under graviditeten?
 • orsakerna till en kliande, fjällande hårbotten
 • hem rättsmedel för kolon rengöringsmedel
 • tonåringar och ätstörningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com