stadier av graviditeten genom trimestern

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-08

stadier av graviditeten av trimestern

Graviditet är en livsförändrande händelse. Även vid första utsikten att alla förändringar kan vara överväldigande, lära sig vad som väntar under varje skede kommer att hjälpa till att lindra tidigt problem. Den graviditeten är uppdelade i tre trimestern med varje trimester varar cirka tre månader. Varje skede av graviditeten kommer att medföra fysiska och emotionella förändringar i kroppen och kommer att flytta dig närmare till finalturneringen --- leverans.

Månad

Under den första trimestern, kommer att bli gravida inte självklart på utsidan, men på insidan kroppen går igenom flera förändringar. En av de tidigaste tecknen på graviditet är en missad menstruation. Hormoner kommer att fluktuera, vilket leder till ömhet i brösten och eventuella förändringar i temperatur och humör. Trötthet och illamående är vanliga symptom under detta skede, tillsammans med viktökning och täta urinträngningar. I slutet av den tredje månaden, kommer barnet har vuxit från en liten samling av celler till en tre tum fostret väger runt ett uns.

andra trimestern

Graviditeten börjar visa under andra trimestern. Mammakläder kommer att bli en nödvändighet. Den illamående och trötthet bör minska, men förändringar kommer att ske i hur kroppen digests mat, som fortfarande kan störa den normala matvanor. Förflyttning av barnet kommer att märkas under denna tid. Vid slutet av sjätte månaden, kommer barnet har vuxit till cirka tolv inches i längd och väger runt en och en halv pounds.

Månad

Den tredje etappen av graviditeten kommer sannolikt medföra en explosion av energi kallas häckning. Livliga drömmar om barnet och graviditeten är en normal företeelse. Ju tyngre vikt för barnet att dra ligament kan orsaka ryggvärk. Trånga kvartal som barnet växer ökar också risken för halsbränna. Mot slutet av graviditeten, Braxton-Hicks --- vet också som praxis sammandragningar --- börja förbereda livmodern på arbetskraft. Vid utgången av den nionde månaden barnet kommer att vara fullt odlas och hamnar nu i ett huvud-första position, redo för arbete att börja.

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för hårbotten problem

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort öronvax säkert
 • graviditet träningstips
 • hem rättsmedel för stift maskar
 • goda kostvanor för klimakteriet
 • hem rättsmedel för svampinfektioner under graviditeten
 • hår bli grått från stress
 • dieter som fungerar för barn
 • viktminskning livsmedel för män
 • Är det säkert att ha tänder extraheras under graviditeten?
 • progesteron-nivåer hos män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com