strippa membran för att hjälpa till arbetsmarknaden

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-02
När en kvinna når slutet av den nionde månaden av sin graviditet, kan hon vara fysiskt obehagligt. Många gravida kvinnor tvingas därför vill ha något som kan hjälpa arbetskraft börja. Strippa membranen är en teknik som kan användas för detta ändamål

Vad det är

strippa membran, även känd som fosterhinnan svepande, är ett förfarande som görs som ett naturligt sätt att förlossningsinduktion. I förfarandet är en eller två fingrar in i slidan förbi livmoderhalsen. Fingrarna sedan flyttas i en svepande rörelse. Detta lossar slempropp som fungerar som en barriär mellan livmodern och utanför kroppen. Det löser också fostersäcken från livmodern. Proceduren tar några minuter och oftast känns som en vanlig vaginal undersökning.

Effektivitet

strippa membran av gravida kvinnor tros verka som en form av förlossningsinduktion eftersom uppluckring av slemproppen och fostersäcken stimulerar sammandragningar i livmoder. Även om de flesta kvinnor upplever arbetskraft inom tre dagar efter det membran avskalade, inte alla kvinnor som har det förfarande gjort gå in arbetskraft inom tre dagar. Dessutom är det tveksamt om det förfarande verkligen mycket bra, med tanke på att många kvinnor som går in arbetskraft efter det att förfarandet kan ha gått till arbete för annan anledning än separeringsapparaten.

Vem som gör det

Strippa av membran vanligtvis görs av en läkare. Det sker också av barnmorskor, även om detta är mindre vanligt. Även om det är sällsynt, en kvinna också kan remsor egna membran hemma. Oavsett vem som gör förfarandet, lämpliga försiktighetsåtgärder måste vidtas för att förhindra infektion. Händer behöver tvättas på ett minimum innan fingrarna sätts in i slidan, och om möjligt, latex eller latex alternativa handskar bör användas.

Biverkningar

Flera biverkningar kan uppstå vid strippning av membran, och gravida kvinnor bör vara medvetna om dem. De inkluderar kramper och smärta under förfarandet. Den allvarligaste komplikationen är för tidigt bristningar i fostersäcken.

Överväganden

Borttagning av membranen inte rekommenderas om inte graviditeten är lika med eller över 40 veckor på grund av förfallodagen för en gravid kvinna kan vara felaktiga. Om datumet är felaktig och arbetskraft induceras, en kvinna kan föda barn innan barnet är verkligen helt redo att börja livet utanför livmodern. De flesta kvinnor kommer att gå in förlossningen naturligt med 42 veckor, så induktion via strippning av membranen kanske inte medicinskt nödvändigt. En kvinna med tanke på förfarandet bör rådgöra med sin vårdgivare innan du fortsätter.

Previous:nothing Next:vad man ska äta samtidigt som man gör en kolon rengöra

Relaterade artiklar


 • övningar för att bli av med mannen bröst
 • symptom på gastrointestinala problem
 • botemedel för småbarn rinnande näsa
 • lever detox
 • sig att leva med en utökad familj
 • enkelt banta för tonåringar
 • botemedel för ischias
 • hur man ska hjälpa barnen äta hälsosamma mellanmål
 • hur man får snabbare service på apoteket
 • hur man kan bli av toe nagelsvamp ordentligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com