tidig menopaus stöd

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-03
Att gå igenom tidig menopaus kan vara en förödande upplevelse, både fysiskt och känslomässigt. Ovanpå uppleva alla de svåra fysiska symptom på klimakteriet, vissa kvinnor känner att de förlorar en bit av deras kvinnlighet när klimakteriet börjar för tidigt. Om du klarar av detta problem, är du inte ensam. Det finns stöd där ute för kvinnor att hantera tidig menopaus som kan hjälpa dig att hantera alla aspekter av processen

Fakta

Tidig menopaus definieras som klimakteriet som inträffar före 45 års ålder (i motsats till för tidig menopaus, vilket är klimakteriet innan de fyllt 40). Även om symptom och risker som är förknippade med tidig menopaus är i princip samma som klimakteriet som inträffar vid en mer typisk ålder, kvinnor upplever tidig menopaus ofta har fler känslomässiga problem. Klimakteriet markerar slutet på den barnafödande ålder, och för vissa kvinnor, skulle kunna innebära att de aldrig kommer att föda sig själva. Håravfall, viktökning, torrhet i slidan och värmevallningar i samband med klimakteriet, och därför, ålderdom, kan också vara svårt för yngre kvinnorna att komma till rätta med.

Tidig menopaus Orsaker

Förstå orsaken till dina tidiga klimakteriet kan hjälpa dig komma till rätta med varför det som händer med dig. Det finns ett antal skäl tidig menopaus inträffar. En hysterektomi är förknippade med ett annat tillstånd orsakar klimakteriet omedelbart. Andra orsaker är autoimmuna sjukdomar som lupus och sköldkörtelproblem, kemoterapi eller strålbehandling, och för tidigt ovariesvikt.

Även klimakteriet kan inte vändas, förståelse och behandling av din bakomliggande sjukdom, när så är möjligt, kan bidra till att underlätta de fysiska symptomen.

Support Källor

Din läkare kan vara en stor källa till stöd När du upplever tidig menopaus. De kan ge dig råd om hur du hanterar de fysiska symptomen, och kanske kan hjälpa dig hantera känslomässigt genom remisser till terapeuter och /eller antidepressiva medel.

Du kan också söka hjälp i stödgrupper tillägnad kvinnor arbetar med tidig menopaus. Stödgrupper kan vara en plats att lära sig om din sjukdom och lufta om din situation med människor som förstår vad du går igenom. Du kan hitta grupper lokalt och online. Läkaren kan ha råd om stödgrupper i ditt område. Se avsnittet Resurser för länkar till andra stödgrupper.

HRT

hormonbehandling eller HRT, kan erbjuda en viss lättnad för dina fysiska symptom. Även HRT används även för vanliga klimakteriet fall enligt de Epigee Hälsa och Fitness, kan en tidig menopaus drabbade få ännu fler fördelar. Eftersom många fall av tidig menopaus ske snabbt, kroppen går igenom en "östrogen krasch. " Hellre än att ha östrogen produktionen sakta minska över tid, den låga av östrogen är ofta snabba och extrema, vilket förvärrar symtomen vid klimakteriet HRT kan bidra till att lätta svårighetsgraden av dessa symtom och göra processen enklare att hantera fysiskt.

När klimakteriet är klar uppfattning inte möjligt. Men under början av klimakteriet, kan det fortfarande finnas en chans. Om du har att göra med tidig menopaus och vill bli gravida, be din läkare att hänvisa dig till en fertilitet specialist.

Previous:nothing Next:med hjälp av en hemmagjord lavemang väska

Relaterade artiklar


 • hur man dricka vatten säkert från köket peka
 • Tio sätt att gå ner i vikt för tonårsflickor
 • sätt att ta bort en kontaktlins
 • naturlig prevention för feberblåsor
 • övningar för nedre ryggsmärtor under graviditeten
 • Hur du tar behandlingen blodtryck
 • hur du skyddar dig från MRSA-infektioner
 • skälen till foten smärta
 • naturliga naturläkemedel för ont i halsen
 • hur man kan bli av med loppor med kiselgur
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com