tips om kost för barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-23
Det är viktigt att föräldrar ingjuta goda matvanor inom sina barn och tar sig tid att dela tips på hälsosam kost med sina barn. Undervisning barnen sunda matvanor garanterar inte bara god tillväxt och utveckling utan också göra barnen mer kompetent i köket och lär dem livskunskap att göra hälsosamma matvanor i framtiden som vuxna

Du behöver:
kit glukosmätning.
varmt vatten och tvål.
2X2 gasväv eller vävnad.

hälsosamma val av livsmedel

Föräldrar kan dela tips om kost dagligen med sina barn genom att erbjuda hälsosam mat alternativ till mellanmål och måltider, att se sina barn äta olika av livsmedel se till att de får tillräckligt med kolhydrater, proteiner och andra näringsämnen. Äta en mer hälsosam frukost är inte bara det enklaste och billigaste måltid för föräldrar att tjäna sina barn, men det ger också näring och en bra start på dagen. Byt socker-mättad spannmål med hela korn toast toppad med banan skivor och ett glas lättmjölk eller i stället för fettrik och kaloririka bakverk, servera ägg med hela korn toast och 100 procent apelsinjuice.

Föräldrar ska också omvärdera sina barns dagliga drycker och istället för att tjäna kaloririka, socker-lastad läsk, vatten-vitamin, sportdrycker och andra söta drycker kan föräldrar uppmuntrar sina barn att dricka vatten eller lättmjölk . Föräldrarna bör också ompröva sin barns småäta vanor och erbjuda sina barn frisk morötter, selleri och gurka eller chips soja i stället för chips och kex smaksatt eller ersätta kakor och chips med frukt och styckade grönsaker dra ner hundratals kalorier. Föräldrar kan också skapa hälsosamma måltider genom att ersätta stekt mat med grillad, ångkokt, rostad och stekt mat.

Göra måltider A Family Affair

Föräldrar kan dela tips om kost med sina barn genom att inkludera dem i inköp av livsmedel för måltider och tillredning av mat för måltider. Även i affären föräldrar kan lära sina barn vilka typer av mat som är bäst för hälsosamma måltider samt hur man läser livsmedelsmärkningen att jämföra näringsämnen, kalorier och fett. Föräldrar kan också inkludera sina barn i beredningen av familjens mat, lär dem grundläggande färdigheter såsom bakning köttfärslimpa, kodning ägg eller värma upp soppa, som inte bara uppmuntrar dem att vara behörig i köket, men också lär dem livskunskap för hälsosam matlagning vanor .

Positiva Mat attityder och vanor

till strid negativa självkänsla och självbilder, bör föräldrarna återspegla alltid en positiv attityd till mat och kropp bilder till sina barn. Föräldrar som klagar på deras kroppsuppfattning eller som hemsöka om bantning kan lära sina barn negativ kroppsuppfattning och vanor bantning och med möjligt ätstörningar som anorexi och bulimi.

Barn ska också aldrig tvingas att äta allt på tallriken, men uppmanas att uppmärksamma att korrigera portionsstorlekar. Barn som blir tillsagda att "rena" sin tallrik lära sig att ignorera känslor av att vara full, vilket kan leda till framtida viktökning och övervikt. Föräldrar bör aldrig muta eller belöna barnen med mat som med hjälp av en efterrätt eller behandla efter en måltid. Mat bör inte heller användas som ett sätt att visa barn älskar eller uppmärksamhet i stället för kramar, kyssar och beröm.

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för gastroschisis?

Relaterade artiklar


 • hur du uppskatta din vikt utan en skala
 • hur hälsosam livsstil och spara pengar
 • hur man kan minska chanserna att få upprepade svampinfektioner
 • hur man kan stoppa bikupor från klåda
 • bra mat att äta om du har sura uppstötningar
 • idealisk kolesterol läsning
 • hur andningen fungerar membranet
 • farorna med Zantrex-3
 • hur man kan planera framåt för en influensapandemi
 • egenskaper som gör upp en levande organism
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com