urinblåsan fel symptom

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-02
Beläget i nedre delen av magen, är blåsan en samling organ som tar emot avfallet produkt som heter urin utsöndras via njurarna. En sund och normalt fungerande urinblåsa är flexibel men stark nog för att lagra urin tills frivilligt töms. Bladder misslyckande är oförmågan att korrekt behålla eller tom urin. Symtom inklusive smärta, svårigheter att urinera och läcker urin vid oväntade tillfällen. Urinblåsan misslyckande kan allvarligt minska livskvaliteten och begränsa dagliga aktiviteter

urinblåsans funktion

Förstå mekanik och funktion av urinblåsan är viktigt att identifiera möjliga orsaker till misslyckande. Urinblåsan kan förändras i storlek, expanderar i bukhålan som det fylls med urin då krymper avsevärt vid tömning. Urinblåsan är uppbyggd av sin egen uppsättning muskler, skild från bukväggen. Några av dessa muskler orsakar blåsan för att ändra i storlek, medan andra reglerar urinblåsans förmåga att hålla eller utvisa urin.

svårt att tömma blåsan

Urinretention är ett misslyckande i urinblåsan muskler att samordna handling av tömning. När det inre trycket når en viss nivå, specifika musklerna i blåsan slappnar av, så som att öppna urinröret. Samtidigt måste även andra urinblåsan muskler kontrakt att driva urinen genom den nu avslappnad urinröret. Om någon av musklerna att antingen koppla av eller kontrakt korrekt kan resultera i en oförmåga att tömma blåsan helt.

Ofrivillig Läckage

I likhet med de problem för urinretention är inkontinens också den misslyckade samordning av urinblåsan muskler . Muskeln vilka avtal om utvisning av urin är balanserad av styrkan i urinröret-relaterade muskler. Bäckenbottenmuskulaturen stöd urinröret muskler och deras svaghet kan tillåta urinröret till sag nedåt, påtryckningar till den punkt där urin läcker. Dessutom kan en överaktiv entreprenör muskelspasmer ofrivilligt och överväldiga förmåga urinröret att hålla urin och orsaka läckage.

Smärtsam eller svår urinering

Känt som dysuri, är smärta vid urinering också ett symptom på urinblåsan misslyckande. Smärtan kan vara brännande eller stickande känsla, vilket ofta resulterar i en svår, långsam och stoppa urinflödet. Den vanligaste orsaken till dysuri bland kvinnor är blåskatarr, orsakas av bakterier i urinröret. Spasmer i bäckenmuskulaturen kan också orsaka smärta i slutet av urinering. Män kan uppleva urinering svårigheter på grund av en utvidgad framstupa, som blockerar flödet genom urinröret.

Smärtor i urinblåsan

"interstitiell cystit" är ett annat namn för smärta i och runt urinblåsan området. Denna smärta kan variera från en molande värk till en intensiv smärta som ökar när blåsan fylls. Innerväggen i urinblåsan kan utveckla magsår eller stelnar. Symtom kan vara en överväldigande behov av att urinera eller en känsla av tryck även när blåsan är tom. Kvinnor kan hitta den smärta förvärras genom samlag eller under menstruationscykeln.

Previous:nothing Next:fysisk aktivitet och benhälsa

Relaterade artiklar


 • hur man ska leva hälsosamt i giftiga värld
 • hur man ser yngre direkt:
 • livmodern som ett preventivmedel
 • hur konditionstest
 • nasal drip hos barn
 • Vilken är den ideala ålder att bli gravid?
 • hjälp med klimakteriet
 • effekter av kontinuerlig användning av progesteron kräm
 • vad organ är främst ansvarig för att kolesterol?
 • hur du berättar om ditt barn har ADHD
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com