vad är en vårdgivare säkerhetsutredning?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-10
En vårdgivare är en individuell uppgift att ta hand om någon annan, såsom unga barn, äldre eller människor som är skadade, funktionshindrade eller lider av en sjukdom. Eftersom personen som behöver vård är ofta mycket sårbara och beroende av andra, måste en vårdgivare vara ansvarskännande och pålitliga. En vårdgivare säkerhetsprövning är ett sätt att se till att denna person inte har en historia av kriminalitet eller ekonomiska ansvarslöshet som skulle kunna placera personen i hans vård i riskzonen

Typer

Det finns en mängd olika bakgrund kontroller som kan göras på individuell betraktas som en vårdgivare. Vissa är helt enkelt en fråga om kontroll av offentliga register.

En persons färdregistreringen, kredit historia och kriminalregistret kan erhållas genom att skicka in ett personnummer genom en bakgrund-check tjänst eller gör en förfrågan till kommunerna kontor. Informella bakgrund kontroller skall kunna genomföras genom att kontrollera referenser och ifrågasätta dem som är bekanta med den enskildes bakgrund.

Som bedriver vårdgivare säkerhetsutredningar?

En person som vill hyra en vårdgivare kan begära all information själv, eller hon kan anlita en privatdetektiv. Säkerhetsprövning även får utföras av organ som ger vårdgivare att människor som begär det.

Funktioner

Bakgrund kontrollen omfattar vanligen ett Social Security Number bekräftelse (för att kontrollera att personen inte använder ett alias). En brottslig bakgrund check visar gripanden och alla domar brott. En färdregistreringen kommer att visa alla inspelade trafikförseelser. En kreditupplysning visar den del av skulden, återbetalning historia och eventuella misskötsel eller konkurser. Informella säkerhetsprövning kan ge en djupare inblick i den enskildes karaktär och tidigare omvårdnad resultat.

Betydelse

vårdgivare bakgrundskontroller är ett användbart verktyg för screening. De kan ge information om att sökanden underlåtit att avslöja. Arbetsgivare av vårdgivare kan göra upplysta uthyrningen beslut när de vet mer om sökandenas bakgrund.

Överväganden

Fair Credit Reporting Act begränsar hur länge negativa kanske finns kvar på en kreditupplysning. Och många länder har lagar som ger bättre skydd till personer som genomgår säkerhetsprövning. Varje vårdgivare sökande har rätt att veta att en säkerhetsprövning kommer att genomföras som ett villkor för anställning. I många fall måste den arbetssökande ge tillstånd för vissa kontroller skall genomföras.

Previous:nothing Next:är humörsvängningar ett tecken på graviditet?

Relaterade artiklar


 • hur man minimerar riskfaktorer för diabetes
 • hjälp för problem tonåringar
 • hur man gör det mesta av din läkare besök
 • när är de tidigaste tecknen av graviditetsillamående?
 • hur man lär sig om ektopisk graviditet symptom
 • vad organ är främst ansvarig för att kolesterol?
 • låg kostnad sjukförsäkring i Florida
 • hur man gör Ipecac
 • ska man ge ett barn vitaminer med fluor?
 • hur man sparar på vård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com