vilken mat ska man äta för att sänka ditt kolesterol

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-27
Kost och näring samband med detta är viktiga inslag i förebyggande och behandling av höga kolesterolvärden (hyperkolesterolemi). Förstå vilka typer av kolesterol och vilka livsmedel som främjar goda kolesterolet och vilka som kan orsaka förhöjda nivåer av dåligt kolesterol är ett första steg för att avgöra vad kosten lösningar är mycket viktiga. Mycket senare forskning har ägnats åt området nutrition, och det är nu möjligt att förstå vilken mat att äta för att sänka dåliga kolesterolvärden

Definitioner

"Bad" kolesterolet. Low-density lipoprotein (LDL) kolesterolet kallas det onda kolesterolet. Eftersom detta kolesterol flyter runt i blodet, den sakta men säkert byggs upp på innerväggar i blodkärl. Detta är den process som kallas åderförkalkning.

LDL-kolesterol avsättningar på kanal väggarna i blodkärlen och gradvis smalnar dessa kanaler, vilket gör att hjärtat att arbeta hårdare för att cirkulera blod i hela kroppen, en av de ledande orsaker till hypertoni (högt blodtryck).

LD kolesterol inlåning bildats på dessa inre kärlväggen blandas med andra kroppsliga ämnen, som orsakar plack. Detta plack uppbyggnad gör att blodkärlen att förlora en del av deras behov elasticitet, vilket resulterar i det tillstånd som kallas åderförkalkning.

Buildups och den resulterande förlust av elasticiteten i blodkärlen är bidragande faktorer till blockering . i små artärer som försörjer de hjärnan och hjärtmuskeln, vilket resulterar i stroke eller hjärtinfarkt

"goda" kolesterolet: High-density lipoprotein (HDL) kolesterolet anses vara det goda kolesterolet i blodet eftersom personer med höga nivåer av HDL är lägre risk för hjärtinfarkt, som rapporterats av American Heart Association.

Individer med nivåer av HDL-kolesterol lägre än 40 MGM /dL anses löpa ökad risk för hjärtsjukdom.

mat val

Mat ansåg att sänka kolesterolvärdet omfatta sojaprodukter (soja mjölk, tofu med mera), livsmedel som innehåller omega-3 fettsyror (valnötter, kallt vatten fisk), blåbär, vitlök och äpple. />
Dessutom lägger till mer lösliga fibrer i din diet hjälper till att sänka dålig kolesterolnivåer. Kli och hela korn är bra exempel, bland dem havre produkter. De flesta färska frukter och grönsaker ger också lösliga fibrer.

Äta hälsosamt

Att göra hälsosamma val av livsmedel för att förebygga eller sänka höga kolesterolvärden handlar också om vad som inte ska ingå i din diet, eller åtminstone att undvika på en frekvent basis.

Minska eller eliminera transfetter. Dessa finns ofta i bakverk, snacks, några margariner och andra förädlade livsmedel.

Minska rött kött och ägg intag. Portionsstorlekar för kött bör inte vara större än en kortlek. Köp magert kött, eller trimma fett innan tillagning. Glöm inte den "dolda" ägg i bakverk.

Mejeriprodukter är viktig att ingå i din kost. Välj mejeriprodukter som är låg fetthalt.

Överväganden

Förutom en hälsosam kost är det viktigt att få regelbunden fysisk aktivitet, minst 30 minuter per dag, fem till sju dagar i veckan.

sluta röka.

gå ner i vikt om du är överviktig.

Previous:nothing Next:av akupressurpunkter för att inducera förlossningen

Relaterade artiklar


 • biverkningar av Medrol dosepak
 • magsmärtor hos barn
 • Hur du tar ett tidigt graviditetstest
 • koffein drog fakta
 • hur man får löss av långt hår
 • alkoholabstinens behandlingsriktlinjer
 • risker för 3d eller 4d ultraljud
 • hem rättsmedel för vaginal klåda & Burn
 • egenskaper som gör upp en levande organism
 • Lägga till extra fiber till dina måltider
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com