BTS riktlinjer för astma

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-28
Astma är en kronisk sjukdom som påverkar lungorna. Oavsett hur väl kontrollerad sjukdomen är, någon som har astma måste förberedas för att det ska förvärras på ett ögonblick. Så här förbereder att skicka ditt barn till skolan med astma och ett mått av förtroende för att hon kan hantera eventuella problem i samband

Trigger Control

I de flesta fall är astmaanfall sägs ha "triggers". Triggers varierar beroende på individen, och kan förändras över tiden. Vissa triggers är relaterade till allergener, andra inte.

Vanliga utlösande faktorer vissa kemikalier, damm, motion, pollen, rök, stress, eller mycket höga eller låga temperaturer. Astmatiker bör undvika dessa triggers när det är möjligt.

Naturligtvis är det omöjligt att kontrollera alla triggers i alla miljöer. Ofta kan det vara omöjligt att identifiera en utlösande faktor även efter en astmaattack har avtagit. Det viktigaste är att försöka förebygga en attack inträffar (genom att ta läkemedel som förskrivs och undvika triggers) och vara fullt beredda att behandla symptom så fort de uppstår.

First Stop, Doc

När ditt barns läkare är medvetna om förändringar i ditt barns liv, till exempel skolstarten, kommer läkaren troligen rekommendera att fylla i en plan astma åtgärd.

Detta är en skriftlig plan som beskriver hur och när astmamedicin skall tas, vad göra när symtomen uppträder och vad man ska göra beroende på hur allvarligt av en attack.

Eftersom det är viktigt att behandla astma så fort symtom uppkommer (för att förhindra attacken blir svår), med läkemedel som förskrivs (såsom albuterol och kortikosteroider) tillgänglig för ditt barn, snabbt, är kritisk.

få det hela

Föräldrar måste ta ansvar för sina barns astma ledning och hålla ett möte med skolsköterskor, lärare och rektorer, eller alla på samma gång, om möjligt. Låt dem veta vad som utlöser ditt barns astma och hur man känner igen tecken han eller hon kan vara i början stadier av ett astmaanfall. Kontrollera också att alla-även ditt barn-förstår vad man ska göra när han behöver sin medicin

Astma + Information=det bästa resultatet

Så länge du, förstår ditt barn och din sin utbildning team hur. undvika astma triggers och vad man då ett astmaanfall uppstår, hantering astma i skolan är inte svårt.

Hämtar information till rätt personer är nyckeln. Att hålla alla informerade är lika viktigt.

Triggers och symtom kan förändras med årstiderna, så skriv ner en påminnelse om att kolla med skolan administratörer när vintern närmar sig, och sedan igen på våren. Också låta alla veta om ditt barns astma medicinering eller dosering ändras när som helst under läsåret. />
Flera hälsa webbplatser erbjuder utskrivbara handlingsplaner avsedd för användning i en skola eller dagis inställningen (se Resurser). På tal om dagis, lämna inte ut dem från information slingan. Dito för andra platser ditt barn bor under en längre tid, även barnvakter och fritidshem aktivitet.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till långvarig menstruationsblödning?

Relaterade artiklar


 • stadier av graviditeten före & efter födseln
 • stor utövar & planer kost för tonåringar
 • huskurer för att bli av huvudlöss
 • goda kostvanor för klimakteriet
 • bröstförstoring och minskning av amning
 • hur sluta ta naturligt progesteron
 • med hjälp av en hemmagjord lavemang väska
 • fettsnål kost & viktminskning
 • hur man kan bli av röda ögon med hjälp av bröstmjölk
 • manlig förbättring tips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com