Hur kan jag bli av med springmask?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-08
En springmask infektion låter som en äcklig och ovanliga tillstånd. Men springmask är vanliga bland barn och ibland även vuxna. Även om springmask är mycket smittsam och kan orsaka obehag, är de lätt behandlas och förebyggas

Symtom och Detection

Enligt. till FamilyDoctor. org, springmask är "små, vita maskar som lever i tarmarna", och de är vanligare hos barn än vuxna. Ett tecken på infektion hos ett barn är klåda och kliar runt det anala området. FamilyDoctor. org säger att barn med springmask kan röra sig i sängen och har svårt att sova. KidsHealth redaktör Dr Mary L. Gavin föreslår träffa en läkare om ett barn är klåda och kliar i anal eller vaginal område, fråga om springmask kan vara att skylla om ditt barn har svårt att sova eller har börjat att väta sängen. Springmask kan "irritera urinröret --- den kanal genom vilken urinen lämnar urinblåsan och lämnar kroppen --- och leda till sängvätning. " Barn sprida infektioner till lekkamrater och familjer när de repar det drabbade området, inte tvätta händerna och ting röra de delar med andra.

Avgöra om springmask bär skulden för symtomen är en uppgift som delas av föräldrar och läkare. Springmask kan vara synliga på natten medan ett barn sover, använd en ficklampa för att leta efter dem runt anus. Ett annat sätt att diagnostisera springmask är bandet test. FamilyDoctor. org säger att göra bandet test genom klappa en bit genomskinlig tejp på huden runt anus. Du kan sedan ta bandet till din läkare, som kan använda ett mikroskop för att kontrollera om springmask eller ägg

Mediciner

Om en läkare har konstaterat springmask, vara säkra på att problemet är vanligt -. Barn och föräldrar bör inte panik om en springmask infektion. MotherNature. com rapporterar att dr Robert Pond, läkare med epidemin underrättelsetjänsten vid Centers for Disease Control and Prevention i Atlanta, säger studier visar att mellan 10 och 30 procent av barnen få dem.

Enligt till FamilyDoctor. org, läkare ordinera ett av två perorala läkemedel: mebendazol (varumärke: Vermox) eller pyrantel (varumärken: Pin-X, Pin-RID). Patienter ta båda medicinerna i två doser med två veckors mellanrum. Flera over-the-counter behandlingar finns också (WebMD. com varnar för att kvinnor som är gravida eller ammande och barn yngre än två bör inte ta over-the-counter medicin utan att först tala med en läkare). Vissa läkare behandla alla familjemedlemmar på en gång medan andra behandla en smittad person i taget.

Hem behandling och prevention

På grund av smittsam karaktär springmask, är förebyggande av framtida infektioner tvingande. Familjer kan vidta åtgärder för att minska risken för överföring av dem från person till person. Barn och vuxna kan träna god hygien för att förhindra att plocka upp en infektion i skolan eller andra offentliga platser. FamilyDoctor. org rekommenderar tvätt alla sängkläder och handdukar i varmt vatten. Håll naglarna korta och uppmuntra handtvätt. MotherNature. com föreslår att köpa roliga tvålar att göra handtvätt lockande för barn. Motverkar repor på anala området och ändra underkläder ofta. Gavin säger klåda kan överleva oral medicinering, så krämer kan lindra symtom och förhindra spridning genom att minska repor. En annan förebyggande åtgärd är att öppna sovrum persienner och gardiner i dagsljus. FamilyDoctor. org säger springmask ägg är känsliga för ljus. Springmask är irriterande men är lätt behandlas med medicinering och vaksam hygien.

Previous:nothing Next:tri-sprintec födelsekontroll information

Relaterade artiklar


 • QuickVue graviditetstest instruktioner
 • hur man ger upp alkohol under graviditeten
 • symptom på kärnikterus
 • hur man ska leva hälsosamt i giftiga värld
 • mage rösterna inredningsidéer
 • graviditet övningar för normal förlossning
 • gemensamma period symtom
 • hur hälsosam livsstil och spara pengar
 • mat tips för att sluta röka
 • hur man bär en nackkrage när du sover
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com