Hur länge blindtarmsinflammation symptomen kvarstår?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-31

Du behöver:
patient

Vilka är symtomen på blindtarmsinflammation

Bilagan är ett inre organ i svansen slutet av tjocktarmen. ?. Genom medicinsk forskning standarder, har tillägget inte någon viktig funktion och kan tas bort på ett säkert sätt. Blindtarmsinflammation orsakas av en täppa av livsmedel eller avföring, och orgeln börjar bli infekterade. Infektionen kan börja bildas i några timmar, och patienten har skarp, stickande smärtor på höger sida av magen som fortsätter att förvärras. En feber över 99 grader är dessutom ofta närvarande, att kroppens reaktion försöker att bekämpa infektionen i appendix. Kräkning eller illamående kan också förekomma, liksom aptitlöshet och svullen buk. Du kan också vara känslig för beröring i nedre högra delen av magen.

Hur länge Appendicit symptomen?

Appendicit symtom kan börja väldigt plötsligt och kvarstå i flera dagar. Om smärtan blir ständigt värre med en fråga om ett par timmar och något av ovanstående symptom fortsätter att uppstå och /eller förvärras, sök läkarvård omedelbart. Om den lämnas obehandlad, appendix kan spricka eller perforera och bli dödlig. Det smittsamt material inne i appendix kan läcka in i kroppen och blir giftiga.

För att diagnostisera blindtarmsinflammation, utför en läkare buken tentamen och urinprov för att utesluta en urinvägsinfektion eller andra problem. Han kan också göra blodprov för att se om din kropp kämpar en infektion, och kanske ett ultraljud.

Vad är behandlingen för en blindtarmsinflammation?

Den enda behandling för blindtarmsinflammation är kirurgi. Detta är en mycket vanlig operation, och är relativt snabb och smärtfri. De flesta blindtarmsoperationer görs via laparoskopi-vilket innebär att ett litet snitt görs i nedre högra delen av buken, och en annan i din navel. En liten, mikroskop-liknande enhet är sedan in i snitt i buken för att hitta tillägget och leta efter ytterligare tecken på infektion, tårar eller spricker. Då appendix avlägsnas kirurgiskt genom snitt i naveln.

Om din appendix har spruckit eller brista, kan läkarna göra en större incision att ta bort tillägget snabbare och rensa ut alla smittsamt material som läckt ut i buken.

Efter operationen, är patienten sätta på antibiotika (för att kämpa mot ytterligare infektion som kan förekomma) och smärtstillande medel. Normalt kan normala aktiviteter återupptas inom två eller tre veckor.

Previous:nothing Next:opiater behandling

Relaterade artiklar


 • diet för barn med högt kolesterol
 • laser hårborttagning under graviditeten
 • hur man använder mikonazolnitrat
 • hur man kan få gratis kondomer asap
 • metoder för födelsekontroll
 • hur man lugna ett barn före operation
 • av akupressurpunkter för att inducera förlossningen
 • den bästa nässelfeber behandling
 • hur man kan bidra till att minska feber
 • circumvallate placenta och begränsad fostertillväxt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com