Hur man avgör om Gardasil är rätt för dig

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-25
Gardasil av Merck är en vaccin mot livmoderhalscancer som hjälper till att skydda kvinnor mot humant papillomvirus (HPV) 6, 11, 16 och 18. HPV orsakar genitala vårtor och livmoderhalscancer. Enligt en undersökning 2003-2004 av CDC för sexuellt aktiva kvinnor i åldern 14-59 år hade 50% av kvinnorna i åldern 20-24 år smittats med någon form av HPV som avslöjas genom DNA-analys av själv samlat livmoderhals och kompresser. I februari 2009 Gardasil hade givits till 40 miljoner kvinnor världen över. FDA och Merck är närvarande över Gardasil vaccinet för män.

Det råder oenighet här vaccin mot livmoderhalscancer dock. Här är hur du kan gå igenom detaljer för att avgöra om Gardasil och vaccination mot HPV är rätt för dig

Du behöver:.
Internet
Läkare.


1.
Läs om vad HPV är. HPV står för humant papillomvirus som är en icke höljeförsedda DNA-virus. En papillom är i grunden och utväxt av hud, som en mullvad eller vårta. Humant papillomvirus består av ca 100 undergrupper av besläktade virus som kan orsaka vårtor eller cancer.
2.
Upptäck vilka villkor HPV är inblandad i. Förutom livmoderhalscancer och genitala vårtor, 6 HPV, 11, 16 och 18 har varit inblandade i lungcancer, oral skivepitelcancer, anal och penis cancer.
3.
Lär dig biverkningar. Enligt CDC, den vanligaste bieffekten är arm ömhet där smittan fick. Tonåringar är också mer benägna att svimning med Gardasil än med andra vacciner. Det har också förekommit 32 dödsfall rapporterats till CDC efter vaccinationen gavs av över 40 miljoner gavs doser. I JAMA artikeln av dr Barbara Slade 3. 4/100, 000 distribuerade doser rapporterade allvarliga biverkningar.
4.
Läs om vad vaccinet kommer att göra. Många kvinnor är rädda att de kan vara smittade med HPV-viruset, eftersom en död version av viruset i vaccinet. Detta är inte sant. Gardasil använder små bitar av viruset för kroppen att skapa antikroppar mot.
5.
Ta reda på hur att få HPV-vaccin. Prata med din vårdgivare om vaccination. Det tar 3 doser. Den 2: a dosen ges 2 månader efter den 1 och den sista dosen ges 6 månader efter den 1: a dosen.
6.
Gör ditt beslut att veta att du är väl informerade om riskerna och fördelarna . Grattis för att ta en aktiv roll i din hälsa!


Previous:nothing Next:hur du döljer en graviditet

Relaterade artiklar


 • hur man kan få gratis kondomer asap
 • hem rättsmedel för croupy hosta
 • hur man ska behandla bipolär sjukdom med zonterapi
 • onlineapotek lagar i Kanada
 • ögonövningar för datoranvändare
 • hem rättsmedel för förkylningar hos barn
 • dieter som fungerar för barn
 • första graviditeten övningar
 • vad man ska gravera på en medicinsk registrering
 • ömma leder och näring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com