Hur man känner igen om du har en hjärtattack

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-21
Hjärtsjukdom är den vanligaste dödsorsaken i USA. ? Skulle du känna igen symtomen på en hjärtinfarkt i dig själv eller din älskade en
1.
Vet symptomen på en hjärtinfarkt. Om du har bröstsmärtor som strålar i vänster arm, med illamående och kräkningar, andnöd, svettningar eller svettningar, misstänka en möjlig hjärtinfarkt.

Kör inte oss själva till sjukhuset. Ring 911. Den mest dödliga tid efter en hjärtinfarkt är de första 24 timmarna. Detta är den tid som dödliga arytmier i hjärtat är mest sannolikt att uppstå. Arytmier orsakas av ett skadat och irriterad hjärtmuskeln casuing hjärtat att fälla fibriller.

Om din har symptomen ovanför med klassiskt tecken på en hjärtinfarkt eller hjärtattack. Lethal arytmier kräver stöd förväg liv som du inte har i bilen. Ring 911.
2.
Var medveten om att en historia av rökning, högt blodtryck, diabetes, fetma och stark familjär anamnes på hjärtsjukdom alla öka risken för hjärtinfarkt. Om du har dessa frågor i din historia vara mycket misstänksam mot alla bröstsmärtor i synnerhet om den är associerad med illamående, andnöd eller svettning.

Cardiac smärta beskrivs ofta som att krossa dem i naturen och som en känsla av en elefant sitter på bröstet. Cardiac smärta är i allmänhet inte värre med ett djupt andetag eller rörelse eller återges med att trycka på bröstkorgen.

Cardiac smärta är i allmänhet i bröstet men kan ibland vara bisarr i presentationen. Hjärta smärta har varit känt att så käken, ont i öronen och ibland skuldra.

Cardiac smärta kan ibland kännas som "matsmältningsbesvär" och många människor har dött tro att de helt enkelt hade en orolig mage! Detta betyder inte att varje magbesvär är en hjärtattack, men om du har en stark familjär anamnes, rök, är diabetiker, överviktig eller har högt blodtryck och har ihållande magbesvär som inte lindras av en anti-syra du bör vara misstänksam och söka vård.
3.
Var medveten om att det inte är vanligt att pre kvinnor i klimakteriet att få hjärtinfarkt på grund av östrogen kvinnor producerar före klimakteriet har skyddande effekt på hjärtat. Men sker en gång klimakteriet kvinnor snabbt fånga upp till män i förekomst av hjärtinfarkt.

Det är inte heller vanligt att män under 40 att ha hjärtinfarkt, men männen är så unga som 20 har varit kända för att ha hjärta attacker. Om du har en stark familjär anamnes på hjärtsjukdom, rök, är diabetiker eller hypertensiv vara misstänksamma mot bröstsmärtor i samband med andfåddhet och svettningar i alla åldrar.

Om du är osäker är det bättre att ta till sidan av försiktighet och åka till närmaste ER.


Previous:nothing Next:hur man kan förstå en allvarlig hälsorisk för fentanylplåster

Relaterade artiklar


 • hur sluta dricka alkohol, utan AA
 • förlossningsdepression information
 • kostvanor för att undvika diabetes
 • hur man förbereder för en allergi scratch test
 • hur man kan bli av sebum på penis
 • bra graviditet övningar
 • livsmedel som mjukna pall
 • människohår vs djurhår
 • vad är det korrekta sättet att svepa ett ess bandage?
 • hur man ger upp alkohol under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com