Painkiller detox

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-16
Avgiftning (detox) är det första steget i en plan för att avsluta ett beroende av smärtstillande och opiater. Det kan behandlas på flera sätt, bland annat genom snabba detox i en behandlingsanläggning eller i bekvämligheten av ditt eget hem Vad man kan förvänta men inte nödvändigtvis är farliga för din hälsa, kan opiat-abstinenssymptom vara allvarliga nog för att orsaka betydande stress eller till och med återfall. Den vanligaste symtomen är gastrointestinala besvär, förkylning och influensa-liknande symtom och ökad smärta och sömnlöshet. Andra möjliga symtom är depression, ångest, täta gäspningar, restless legs, trötthet och förändringar i aptit och vikt.

Lättnad Återkallande

Lyckligtvis är du inte maktlös i kampen mot dessa symtom. Med lite framförhållning, är det möjligt att minska enskilda symptomen och gör hela upplevelsen mindre stressande. Många av de föremål du behöver kan hittas i ditt kök eller lokala livsmedelsbutik.

För gastrointestinala symtom är loperamid (Imodium) ovärderlig. Dess struktur liknar meperidin (Demerol) och det lättar diarré och illamående på samma sätt som opiater utan risk för missbruk. Ingefära och pepparmint teer är också effektivt dämpa illamående, vilket är over-the-counter medicinering dimenhydrinat (Dramamine).

När sömnlöshet och ångest är som värst, örter som valerianarot och kava- Kava kan hjälpa till. Lugnande medel innehållande Doxylamin succinat (Unisom eller Tylenol PM) kan också bidra till att förbättra kvaliteten på din sömn, som kan sederande antihistaminer som Benadryl och Tavist.

För muskel-och ledvärk, OTC analgetika som naproxen natrium och ibuprofen är viktiga. Aktuell salvor som innehåller metylsalicylat (som Bengay och Icy Hot) lindra muskelsmärta, medan användningen av en värmedyna eller kylklamp erbjuder även extern hjälp.

Andra tips och råd

Förutom kosttillskott och medicinering , det har massor du kan göra för att hantera den känslomässiga effekten av smärtstillande medel detox. Känslor av sorg, tristess, rastlöshet, apati, dystra tankar, pessimism och depression är vanligt.

För att lösa dessa symtom, lyssna på meddelandena din kropp sänder. Somna när man är trött, dricka mycket vatten, äta hälsosamt som möjligt och var inte rädd att be om hjälp eller personliga utrymme när du behöver det. Behandla din detox som du skulle ett fall av influensa --- med mycket sängläge och kärleksfull omsorg.

Som tillbakadragande fortskrider, bör du börja att känna sig mindre spända eller rastlös. Detta är en perfekt tid att börja arbeta på träningsmål. Enligt Opiates. com, endorfiner --- de kemikalier som frigörs i kroppen under träningen --- efterlikna effekterna av opiater i hjärnan, orsakar eufori, smärtlindring och ökad immunförsvar. Motion hjälper också kroppen "åter lära sig" att producera sitt eget endorfiner efter beroende på yttre opiater under en längre tid.

Gentle övningar som yoga, simning och promenader är perfekta för nybörjare, medan pilates, styrketräning och jogging är lämpliga för mer avancerade träning.

Allmän säkerhet

Försök inte ett hem detox om du för närvarande sjuk eller har ett allvarligt kroniskt hälsotillstånd. Vissa kosttillskott och läkemedel kan ha farlig interaktion, så tala med din läkare innan du börjar opiat-detox-program. Slutligen, om din läkare anser det nödvändigt, kan du behöva sjunker med Suboxone eller annan metod eller ange ett bostadsområde behandlingsprogram.

Previous:nothing Next:ryggövningar som hjälper postural kyfos

Relaterade artiklar


 • sova fasor barn
 • öronvax avlägsnande tips
 • hur lätt behandla fotsvamp
 • hur man sitta med god hållning
 • hur sluta ta naturligt progesteron
 • kroniska kliande hårbotten
 • alternativ och risker för vård i hemmet för äldre
 • flytande hand sanitizer faror
 • hur man ska hjälpa barnen att få mer D-vitamin
 • virus symtom hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com