TENS på arbetskraft

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-13
Med alla olika typer av smärtlindringsmetoder tillgängliga för arbetsmarknaden, kvinnor har många alternativ att välja på, hjälpa dem att hitta vad som ger bäst lindring. Använda en TENS-apparat på arbetskraft smärta tillåter kvinnan att stanna i kontrollen och ta en mer aktiv roll i hennes arbete

Vad är TENS?

TENS står för transkutan elektrisk nervstimulering. Det är en liten ruta om storleken på en kortlek med fyra trådar fast med varje ledare har en klibbig pad på slutet. Elektroderna är placerade på baksidan, och elektriska pulser passerar kuddar skicka en stickande eller vibrerande känsla i huden. De elektriska impulser är tänkt att blockera smärtsignaler från att nå hjärnan och samtidigt stimulera frisättningen av endorfiner.

Hur man använder för Labor

En gel appliceras på kuddar innan den placeras på huden. Placera den första två kuddar, en på vardera sida om ryggen, en tum eller två nedanför skulderbladen. De andra två kuddar placeras på nedre delen av ryggen, en på varje sida om ryggen, en tum eller så ovanför skinkorna eller där smärtan är som mest intensiv. Det tar cirka en timme innan elektriska pulser stimulera tillräckligt endorfiner för att minska smärta, så det är bäst att börja använda enheten när värkarna börjar utveckla AA regelbundna mönster.

Enheten har ringer som gör att frekvensen och styrkan i pulser som skall kontrolleras. Start på lägsta inställningen, och gradvis öka intensiteten i den elektriska pulser som kontraktion eller ryggvärk blir starkare. När nedgången är över, vända tillbaka till den lägsta inställningen.

TENS-apparaten kan användas i ett hem, sjukhus eller födelseprocess centrum inställning.

Fördelar

TENS Enheten är portabel och icke-invasiv, vilket betyder att det är säkert för dig och din baby och har inga varaktiga biverkningar. Den kan användas så länge det hjälper och låter dig styra hur mycket eller hur lite stimulans du vill ha under varje värk.

Nackdelar

Någon kommer att behöver hjälpa kuddar på ryggen, och den lättnad som du får är bara till hjälp i tidiga skeden av arbetskraft när värkarna är inte så svårt eller smärtsamt. Elektroderna kan behöva avlägsnas eller aggregatet stängas av om barnets hjärtfrekvens övervakas elektroniskt, och det kan inte användas i vatten så om du planerar en vatten födelse eller vill ta en dusch eller bad under förlossningen, kommer den att behöva tas bort.

Previous:nothing Next:hur man kan beräkna när jag haft ägglossning

Relaterade artiklar


 • fosterutveckling på vecka 11
 • ättika för att bota sura uppstötningar
 • är det normalt att inte ha graviditetsillamående på sex veckor?
 • tidig menopaus stöd
 • som kontaktlinser som är rätt för dig?
 • angiogenes tillväxt
 • hur mycket hår har en person som växer i en månad?
 • orsakerna till en kliande, fjällande hårbotten
 • de allra tidigaste graviditeten tecken
 • konsekvenserna av en ökad cellulär metabolism
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com