Vilka är användningsområdena för stamcellsforskning?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-07
Stamceller är celler som har förmåga att dela sig utan tidsbegränsning i en kontrollerad omgivning och bli någon typ av specialiserade vävnader, såsom att producera hjärtceller eller hudceller. Även om forskningen om potentiella användningsområden för stamceller har orsakat ganska mycket kontrovers, det finns flera användningsområden för stamcellsforskning som kan hjälpa dig att övertyga dem som motsätter sig det att stamceller kan vara viktigt och användbart

drogtester

Den forskning som bedrivs på mänskliga stamceller kan leda till ett innovativt sätt att testa och utveckla nya läkemedel. Eftersom stamceller har förmågan att skapa obegränsade mängder av specialiserade vävnad, är det möjligt för forskarna att testa hur läkemedel skulle reagera på dessa specialiserade vävnader innan du prövar narkotika på levande djur eller människor. Den effektivitet och biverkningar av läkemedlet skulle upptäckas snabbare med denna metod. Användning av mänskliga stamceller är också mer fördelaktigt att forskning än tester på djur, eftersom droger kan ge en annan reaktion hos djur än hos människa. Forskarna har också förmågan att ändra vad de specialiserade cellerna blir; stamceller kan bli nervceller, hjärta eller den typ som behövs för testning av en viss drog.

Differentierade /diverse

Studier av mänskliga embryonala stamceller kan hjälpa forskarna upptäcker information om den komplexa kedjan av händelser som inträffar i utvecklingen av en människa. Vad forskarna letar efter är ett sätt att räkna ut hur odifferentierade celler blir de differentierade celler. Differentiering är den process genom vilken odifferentierade embryonala stamceller att bli specialiserade celler som för ett hjärta, lever eller muskler.

Human Development

upptäckter inom detta område är viktiga eftersom de flesta allvarliga medicinska tillstånd och sjukdomar, som cancer eller genetiska fosterskador, orsakas av onormal celldelning och differentiering. En djupare och mer grundlig förståelse av dessa två processer kan hjälpa experterna att upptäcka problem och använda tekniker genterapi för att undvika dem. Genterapi eller cellterapi, är processen att ersätta sjuka celler med friska celler. Forskning inom detta område visar en stor potential för att använda stamceller som behandling av sjukdom.

Regeneration

Stamceller kan också ge forskarna möjlighet att generera helt nya mänskliga vävnader, som om framgångsrik, innebär att stamceller kan användas för att bota sjukdomar som anses obotlig idag. Processen med att använda stamceller för att växa nya cellvävnad kallas regenerering eller regenerativ medicin. Processen kan slutföras antingen genom att lägga differentierade stamceller skapas i labbet till den skadade organ eller genom att administrera vissa läkemedel för att driva stamceller som redan finns för att reparera närheten skadad vävnad. Vissa sjukdomar som har potential att se dramatiska förbättringar med användning av stamceller inkluderar Alzheimers, Parkinsons sjukdom, diabetes, ryggmärgsskada, hjärtsjukdomar, stroke, artrit och cancer.

Komplikationer

Eftersom aktuella kunskaper om användningen av stamceller är relativt ny, mycket det behövs mer forskning för att fortsätta att ta reda på vad de kan göra. Det finns många olösta frågor som uppstår vid genomförandet av stamceller. När celler har förts in i en människa, måste de slås samman med patientens celler som redan finns, och de två måste lära sig att fungera tillsammans som en. Till exempel, om cellerna inte kan göra detta i hjärnan, kan det orsaka en stor koppla ur och hjärnan kommer inte att fungera korrekt. En liknande utmaning är att celler att bli avvisad efter genomförandet, ungefär som avstötning av transplanterade organ.

Previous:nothing Next:ameda rent din vs Medela

Relaterade artiklar


 • Fakta om blöjeksem i spädbarn
 • är humörsvängningar ett tecken på graviditet?
 • healing dieter för Crohns sjukdom
 • hur du kan hjälpa ditt barns feber
 • Är det säkert att använda en badtunna under graviditeten?
 • hur man överlever den första trimestern av graviditeten
 • medicin mot depression under graviditeten
 • var att gå gratis sjukförsäkring
 • hur man sparar på vård
 • hur du be din läkare om testresultat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com