Vilka är de behandlingar för hypertensiv kris?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-09
Hypertensiva kriser är en livshotande tillstånd som kräver omedelbar läkarvård. Detta akuta tillstånd kan eller inte kan åtföljas av andra tecken och symptom. I avsaknad av andra symtom förutom spike i blodtryck, kan hypertensiv kris vara en tyst mördare, som orsakar stroke, hjärtsvikt och njursvikt

Basics

Villkoret hypertensiv kris har identifierats som ett blodtryck behandlingen av mer än 180/110, eller ett diastoliskt blodtryck behandlingen (botten en siffra i en läsning) på 120 eller mer.

Det är inte blodtryck behandlingen ensam som gör en episod en hypertensiv kris, men också risken för organskador eller fel, som bara en läkare kan avgöra.

Symtom

Förutom förhöjt blodtryck behandlingen, kan personen upplever en hypertensiv kris har huvudvärk, näsblod, förvirring, synstörningar, ångest, andnöd, svullnad på fötter och /eller fotleder, och /eller svaghet, enligt Cleveland Clinic .

Förekomst

Uppgifter i New England Journal of Medicine och från Cleveland Clinic berättar att färre än 1 procent av personer med högt blodtryck någonsin uppleva en hypertensiv kris. Det är oftast hos personer som inte har kompatibla med deras antihypertension behandling, har inte tidigare diagnosen hypertoni, eller hypertoni är under dålig medicinsk kontroll.

Behandling

Behandling för en hypertonisk kris måste föras av läkarkåren.

Målet med initial behandling, som beskrivs av dr Donald Vidt i Cleveland Clinic, är inte omedelbart att få blodtryck behandlingen till normala nivåer, men för att sänka blodtrycket gradvis till nivåer 20 till 25 procent lägre än den förhöjda blodtrycksmätningar.

Behandling sker på detta sätt så att inte stressa kroppen för snabbt eller kraftigt eftersom interna processer redan har börjat försöka klara av förhöjt blodtryck. En alltför snabb minskning av blodtryck kan leda till minskat blodflöde till en eller flera organ.

Behandling för hypertensiv kris kan tablettbehandling eller intravenös medicinering. Den person som får tillträde till intensivvårdsavdelningen på sjukhuset för noggrann observation.

Många personer med okomplicerad hypertoni kris (ingen organskada) kan behandlas på akutmottagningen på sjukhuset och släpptes efter att behandlingen har varit framgångsrik i att sänka blodtrycket och en period av observation.

Previous:nothing Next:tester för högt kolesterol

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska bakterier i ett badrum
 • hur man gör enkla övningar balans för seniorer
 • prostin biverkningar
 • hur man identifierar barn hudutslag
 • orsak för ett upprepat cellprov
 • Vilka är biverkningarna av p-piller?
 • Homemade Rättsmedel att testa för graviditet
 • nasal drip hos barn
 • prostatakörteln störningar
 • är graviditet betraktas som ett befintligt skick på nya försäkringar?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com