återkommande feber hos barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-30
Feber hos barn är en följd av en ökning i kroppstemperatur, som vanligtvis är ett symptom på en infektion. Återkommande feber hos barn, även kallad kronisk feber, är feber som förekommer hos barn upprepade gånger under tiden. Feber är ett sunt tecken på kroppen som svar på en infektion som stimulerar immunförsvaret att bekämpa infektioner och döda bakterier. Återkommande feber kan utvecklas hos barn vid olika hastigheter och från så lågt som 100,4 grader till så högt som 104 grader C.

Du behöver:
patient.

Orsaker

Återkommande feber kan vara resultatet av barn upphandlande och upplever en upprepad serie av förkylningar eller virusinfektioner. Återkommande feber hos barn kan också vara ett resultat av återfall infektioner, inklusive malaria, tyfus och tuberkulos. Ytterligare medicinska orsaker som utlöser återkommande feber är hypertyreoidism eller andra endokrina sjukdomar körtel, ärftliga sjukdomar, cancer såsom njurcancer och autoimmuna sjukdomar som lupus eller juvenil reumatoid artrit.

Behandling Alternativ

lindriga infektioner som utlöser återkommande feber hos barn kan behandlas med icke-aspirin feber förminskningsapparater lätt ont i kroppen, frossa och andra symptom feber. Barn med återkommande feber bör vila och dricka mycket vätska för att förhindra allvarliga uttorkning. Föräldrar kan använda pediatriska elektrolyt re-hydration lösningar för att upprätthålla mineral nivåer och förhindra uttorkning. Barn som drabbas av återkommande feber kan ha nytta av att ta en ljummen bad och sedan klä sig i lätta kläder.

allvarliga bakomliggande sjukdomar såsom autoimmuna sjukdomar, såsom lupus eller hypertyreos, som utlöser återkommande feber hos barn kommer att kräva olika behandlingar, enligt din barnläkare rekommendationer och vilken typ av infektion inblandade.

Överväganden

I sällsynta fall av återkommande feber, kan din barnläkare inte kan diagnostisera orsaken, vilket kan kräva att ditt barn genomgå en positronemissionstomografi skanna, även känd som en PET-undersökning. Dessa typer av skanningar är idealisk för barn, eftersom de är minimalt invasiva och ger tredimensionella bilder av varje organ i kroppen, såsom hjärna, hjärta eller lever. PET ger vanligen tidiga diagnostiska resultat som kommer att förhindra invasiva diagnostiska tester för att fastställa orsaken till återkommande feber.

Förebyggande /Lösning

Förebyggande av återkommande feber hos barn kan vara en utmaning för föräldrar. Barn utsätts ständigt för bakterier, virus och bakterier som kan orsaka infektioner och resultera i återkommande feber. Den bästa förebyggande metoden för återkommande feber är att lära ditt barn att tvätta händerna regelbundet under hela dagen. Barn bör öva regelbunden handtvätt, särskilt före måltider, efter att ha använt toaletten och efter att ha spelat med och klappa djur.

Varning

Barn med återkommande feber som upplever stelhet i nacken eller oförmåga att böja halsen, liksom en uttalad känslighet för ljus, bör ha medicinsk vård omedelbart. Dessa symtom kan vara ett tecken på en underliggande infektion meningit, som om den inte upptäcks och behandlas tidigt kan ha livshotande resultaten.

Previous:nothing Next:livsmedel som orsakar svampinfektioner

Relaterade artiklar


 • vad är vård i hemmet för äldre?
 • biverkningar av att ta prenatal vitaminer
 • Vilka är de behandlingsmetoder för en brusten skiva?
 • näring grunderna för barn
 • hur du skyddar ditt barn från bakterier i skolan
 • hur man kan förebygga simmare öroninfektioner
 • är det normalt att inte ha graviditetsillamående på sex veckor?
 • vad är det korrekta sättet att svepa ett ess bandage?
 • behandling av klimakteriet symtom
 • livsmedel som fungerar som ett slemlösande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com