biverkningar av nordette

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-06
En av de många p-piller att välja mellan, är Nordette en effektiv graviditet preventer. Detta piller är en kombination piller, som innehåller två olika hormoner, och hindrar kroppen från ägglossning. Mycket som alla andra p-piller, det finns vissa biverkningar som kan uppstå som en följd av att p-piller. Rådgör med din läkare om något av symptomen kvarstår som en annan p-piller kan vara mer effektiva för dig

Funktion

. Först och främst är p-piller en graviditet preventer som den tjocknar livmoderhalsens slem och livmoderslemhinnan. Detta gör det svårare för spermier att tränga in i livmodern, vilket gör att bli gravid svårare.

piller inte behandla andra kvinnors hälsa-problem. De omfattar: dysmenorré eller menssmärtor, menorragi eller tunga perioder och endometrios. Oregelbunden menstruation och svår PMS fall kan också behandlas med Nordette p-piller.

Så här använder Nordette

Denna 28 dagars p-piller bör tas i ordning. Det är viktigt att ersätta ett piller om det är missat, när nästa dos skall ske. När du tar Nordette, se till att ta p-piller vid samma tidpunkt varje dag eftersom det hjälper kroppen att reglera till hormoner, är det tidskrävande. Detta är särskilt viktigt i början användningen av Nordette. När första början ett nytt p-piller, använd alltid en sekundär preventivmetod i början. Lagring av Nordette är också viktig, bör alla p-piller förvaras i rumstemperatur värme

Nordette biverkningar

Vissa biverkningar som uppstår som ett resultat av att använda Nordette är. Huvudvärk eller migrän, ögonsmärta, illamående eller kräkningar, bröstsmärtor, domningar eller svaghet på ena sidan av kroppen, gulsot (gulfärgning av huden), svullnad i händer eller fötter, aptitlöshet, depression eller tal-eller synproblem. Vissa biverkningar uppträder som ett resultat av kroppens anpassning till de hormoner den ges varje dag, medan andra är mer allvarliga. Var uppmärksam på din kropp när första med en ny p-piller eftersom inte alla p-piller är effektiva för varje kvinna.

Försiktighetsåtgärder

Den är vanligt att genombrottsblödning eller spotting uppträda när man börjar använda en ny födelse piller som Nordette. Även kvinnor som är diabetiker, har högt blodtryck eller hjärtsjukdom eller tidigare har haft bröstcancer i släkten bör inte ta Nordette.

Varning

Använda ett p-piller ökar sin risk för blodpropp. Också, använd aldrig en p-piller eller andra metoder om du misstänker att du är gravid eller ammar i bröstmjölk kan överföra hormoner för barnet.

Previous:nothing Next:hur man får sjukförsäkring nu

Relaterade artiklar


 • graviditet träningstips
 • Varför är hjärtsjukdom vanligare hos kvinnor?
 • semenax kontra volym
 • hur man kan förhindra uttorkning under simning träning
 • hur man torkar ett spädbarn näsa
 • hur man gör termografi
 • laser hårborttagning under graviditeten
 • hur man sitta med god hållning
 • hur man kan undvika akne genom att följa fem enkla steg
 • solarium faror medan gravid eller försöker bli gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com