circumvallate placenta och begränsad fostertillväxt

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-17
Den viktigaste delen av mödravård är att se fostret växer och utvecklas i rätt riktning. Under rutin ultraljud kan läkaren konstatera att moderkakan och dess membran inte växer ordentligt, ett tillstånd som kallas circumvallate moderkakan. Detta tillstånd kan leda till låg födelsevikt, för tidig förlossning, och intrauterin tillväxthämning. Diagnoserna circumvallate placenta och intrauterin tillväxthämning tidigt i graviditeten är viktigt att säkerställa god vård och övervakning av barnet. Det är viktigt att ha regelbunden rutin ultraljud och checkups

Betydelse

Circumvallate moderkaka är när påsen av membran ligger bakom moderkakan, vilket begränsar effektiviteten i moderkakan. Påsen av membran, känd som en ring, begränsar en utvidgning av fostrets blodkärl. Gravida kvinnor med diagnosen circumvallate moderkakan har en moderkaka som är böjda inåt. Den svängda av moderkakan kan orsaka stress hos fostret, tillväxthämning och ibland avlossning av moderkakan leder till akut leverans.

intrauterin tillväxt begränsning är ett tillstånd där ett foster inte kan växa till sin genetiskt betingade storlek. IUGR hänvisar till ett foster som förväntas vara på 10: e percentilen eller lägre när de föds. När en kvinna diagnosen en circumvallate moderkakan, korrelerar detta direkt till ett foster med IUGR. För att garantera säkerheten och god tillväxt av ett ofött barn är det viktigt att diskutera familjens historia och schemalägga regelbundna prov.

Identifiering

Circumvallate moderkakan är identifierad som en tjock, rund vit och ogenomskinlig ring av membran runt moderkakan. Som en kvinna når sitt tredje trimestern av graviditeten, kan den vita ringen börjar att täcka fostrets sida av moderkakan. För ett otränat öga ser circumvallate moderkakan ut som en vit plast påse som utgör runt moderkakan kommer upp underifrån.

Funktion

Moderkakan är ett organ inom en kvinnas kropp som ansluter fostrets utveckling till livmoderväggen. Moderkakan kan avfallet hos fostret tas om hand genom moderns njurarna. När en kvinna får diagnosen circumvallate moderkakan är moderkakan inte kan tillhandahålla fostret med lämplig mängd syre och mat.

Varning

Gravida kvinnor som upplever circumvallate moderkakan ligger på en mycket hög risk att avge ett för tidigt fött barn eller ett missfall. När circumvallate moderkakor fortsätta att kurvan och curl under större delen av graviditeten finns det en chans att moderkakan lossnar och barnet kommer att behöva levereras omedelbart med kejsarsnitt. Om moderkakan lossnar före 25 graviditetsveckor, finns det en betydande risk för missfall. När en kvinna får diagnosen circumvallate moderkakan, det är viktigt att ha ultraljud och fetal stresstester minst en gång i månaden.

Förebyggande /Lösning

Diet är viktigt, och en patient med ett foster med diagnosen tillväxthämning bör äta en hälsosam kost. Även om moderkakan kan endast frigöra små portioner av näringsämnen är det viktigt att det som släpps är frisk. Det finns inga behandlingar för circumvallate placenta, bär de flesta kvinnor sina foster till en hälsosam gestationsålder och leverera friska barn. Kvinnor som har circumvallate moderkakan ska ha månadsvis ultraljud och kommer att behandlas som högriskgraviditet patienter att se fostret och moderkakan övervakas noga. Att hjälpa till med barnets tillväxt och utveckling, prenatal vitaminer är viktiga för mor-till-vara och bör tas två gånger om dagen.

Previous:nothing Next:Var finns alveolerna finns i kroppen?

Relaterade artiklar


 • sätt att få löss ur håret
 • effektiviteten i joniska luft purifers
 • beredning av tiazol
 • inte CYMBALTA orsaka viktökning?
 • naturlig behandling av torrhosta
 • hur man gör ett blöjbyte på en bebis
 • fördelarna med ett vatten födseln
 • rättsmedel för impotens
 • hur man sparar pengar och mer på gymmet
 • strippa membran för att hjälpa till arbetsmarknaden
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com