diet plan för astma

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-11
Enligt Centers for Disease Control and Prevention, 16,2 miljoner vuxna och 6,7 miljoner barn lider av astma i USA. Mellan 6 procent och 8 procent av barn med astma, och 2 procent av astmatiska vuxna har astma anfall som utlöses av kost (International Food Information Council). För dessa individer blir kost planering väldigt viktigt, för att eliminera hög allergi livsmedel

Cutting på hög allergi livsmedel

När maten utlöser en astmatisk allergi, en förening i maten är reagerar med immunförsvaret. Enligt International Food Information Council (IFIC), efter år av klinisk forskning, mycket få livsmedel utlösa en astmatisk reaktion. Dock kan ett fåtal bekräftade livsmedel vara farligt för vissa astmatiker, såsom sulfiter, vanligt förekommande i torkad frukt, vin, citronsaft och räkor. Och rutinmässig ingredienser som jordnötter, skaldjur, mjölk, ägg och nötter. Även många tror livsmedelskonserveringsmedel såsom mononatriumglutamat och aspartam, orsaka astma attacker, enligt INFIC finns det ingen solid forskning att backa upp det.

Gerds anslutning till astma

Enligt Mayo Clinic, vissa triggers kan orsaka astma, inklusive gastroesofageal refluxsjukdom (GERD). Detta inträffar när magsyra tillbaka upp i halsen, vilket orsakar symtom såsom trånghetskänsla eller halsbränna. Om du tror att du har denna sjukdom, tala med din läkare om hur du ändrar din kost, sedan övervaka din astmasymtom för att avgöra om den blir bättre.

Undvik mat som är mycket sura, såsom kaffe, tomatsås och choklad. Kryddstark mat, vitlök och lök går vara ett problem också. Bli ditt hem av kolsyrade läskedrycker och undvika alkoholhaltiga drycker. Du kommer också vill hålla konsumtionen av fet mat till ett minimum.

Läsning näring etiketter

När man skapar en diet plan för astma, läsa etiketten att se till att problemet ingredienser inte finns i livsmedel. Innan äta ute, kolla på restaurangens meny på nätet. Sedan, kontakta restaurangen för att diskutera frågor som har hög allergen mat och hur mat tillagas. Om till exempel skaldjur är tillagad med andra livsmedel, vara medvetna om detta för att undvika en allergisk reaktion. Partner med din läkare och en legitimerad dietist för att skapa en anpassad plan för din hälsa.

Previous:nothing Next:normalt tryck i ögat på

Relaterade artiklar


 • hur man håller upp din leverans bröstmjölken när barnet inte kan eller vill amma
 • HCTZ biverkningar
 • hälsosam mat guide för barn
 • kostnaden för Plan B
 • tarmrengöring för koloskopi
 • orsaker till att äta mindre och gå upp i vikt efter klimakteriet
 • hur man ska hjälpa bli av med vatten vikt
 • råd om huvudlöss behandling
 • hur man gör huden klarare
 • hur man använder ett graviditetstest
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com