effekterna av att stoppa preventivmedel mitten cykel

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-26
Många kvinnor ta ett p-piller (p-piller) som ett medel för födelsekontroll. P-piller ger positiva effekter förutom att förhindra graviditet, bland dem förmildrande smärtsamma menstruationer. Men p-piller kommer med varningar och biverkningar som kvinnor bör vara medvetna, inklusive vad som händer om en kvinna slutar att ta p-piller i mitten av cykeln

Du behöver:. .
Patient

P-piller

P-piller är en kombination av hormonerna östrogen och gestagen, eller bara gulkroppshormon. Dessa hormoner hindrar äggstockarna från att släppa ett ägg för befruktning. De förhindrar också graviditet genom förtjockning slem slemhinnan i livmoderhalsen. Förpackningar av p-piller brukar komma i antingen en 21-dagars cykel, eller en 28-dagars cykel. Vanligtvis om du missar ett piller kan du ta den så snart du kommer ihåg, eller så kan du ta den tillsammans med nästa p-piller.

Period

Om du slutar din p-piller mitten av cykeln kan orsaka vissa reaktioner, såsom som din kropp reagerar i omedelbar stopp av hormoner. När du slutar din p-piller mitten av cykeln, de flesta gånger det kommer att leda till att du starta en menstruation. Det kan finnas vissa kramper, uppkördhet och spotting, eller så kan du ha en vanlig period. Vissa kvinnor som bara missat en eller två piller mitten månad kommer att få en kort eller lättad tid, så stoppa piller mitten av månaden helt och hållet, kan definitivt sätta på en vanlig period.

Öka risken för graviditet

Det finns en plötslig ökning av risken för graviditet när du slutar med p-piller i mitten av månaden. Hormonnivåerna förändras snabbt genom att stoppa piller i mitten av cykeln, och detta kan öka dina chanser att bli gravid. Det kan finnas några kvinnor som tror att de är skyddade för hela månaden även om de slutar i förtid, men det är inte sant. Du är bara omfattas och skyddas samtidigt som p-piller på regelbunden, daglig basis.

Preventivmedel skydd

Eftersom stoppa piller i mitten av månaden kan öka risken för graviditet, bör du alltid använda en back-up preventivmedel. Kondom är ett bra sätt att inte bara skydda sig mot graviditet, men från veneriska sjukdomar. Dina chanser att bli gravid ökar kraftigt när du är utanför hormoner. För vissa kvinnor kan graviditet hända på en gång som de är fertila omedelbart. För andra kvinnor kan det ta den typiska två veckor till ägglossning, och för vissa kvinnor kan det ta månader. Eftersom du inte vet, bör du alltid använda skydd.

Överväganden

Om du funderar på att stoppa, tala med din läkare först. Du borde låta honom veta varför du vill sluta och han kan hjälpa dig att räkna ut vad du kan göra för preventivmedel. Om piller gör dig sjuk eller att ge dig problem med depression eller andra frågor kan han ha möjlighet att föreskriva en annan piller för dig. Inte bara sluta äta p-piller utan att först tala med din vårdgivare.

Previous:nothing Next:uppsvullna ögon behandlingar

Relaterade artiklar


 • hur du uppskatta din vikt utan en skala
 • träning steg för graviditet
 • bebis utveckling vid 20 veckor
 • sinus allergier hos barn
 • hur du skyddar ditt barn från bakterier i skolan
 • fysiska utveckling och barns hälsa
 • hur man kan stärka och platta till magen med "jack-kniv"
 • kraftfulla åtgärder för en frisk prostata
 • hur du döljer en graviditet
 • hjälp med klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com