hosta och feber hos barn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-29
Hosta och feber hos barn är vanliga symptom på en förkylning, utan också kan vara ett symtom på ett annat virus-eller bakterieinfektion. Föräldrar känner ofta att hosta och feber är allvarliga, skadliga förhållanden, men de är faktiskt nödvändigt att rensa kroppen av infektionen. De flesta hosta och feber symtom kan behandlas med at-huskurer och över disk läkemedel

Orsaker

Hosta och feber hos barn kan vara resultatet av en rad olika infektioner som vanligtvis virus eller bakterier. Virusinfektioner inkluderar vanlig förkylning och influensa. De kan inte behandlas med antibiotika och måste köra sin kurs som vanligtvis varar flera dagar. Bakteriella infektioner kan innehålla öroninfektioner, STREP hals, bronkit, bihåleinflammation och lunginflammation. Bakteriella infektioner svarar på behandling med antibiotika och är oftast klaras upp inom sju till 10 dagar.

Typer av Fever

En normal temperatur hos barn varierar från 97 till 99 grader Fahrenheit. En låg feber hos barn kan vara från 99 till 100. 9 grader Fahrenheit medan en vanlig feber vanligtvis sträcker sig från 101 till 103,5 grader Fahrenheit. Allvarliga, hög feber hos barn är något temperaturer mäter 103,6 grader C eller högre.

Typer av hosta

sjukdomar kan orsaka olika typer av hosta beroende på svårighetsgraden av slem i luftvägarna till följd av infektion. Virusinfektioner som förkylning och influensa samt bakteriella infektioner som bronkit och lunginflammation kan orsaka junky och /eller barky klingande hosta hos barn. Dessa typer av hosta låter hårt och svår, men är faktiskt effektiva funktioner i kroppen för att befria det system av överskjutande slem. STREP hals, får bihåleinflammation och öroninflammation orsaka en torr hosta eller icke-produktiv hosta som inte "klapprar" som en junky eller barky typ av hosta.

Hem Behandling

Hosta kan åtgärdas i hemmet genom att skapa en "bastu-type" miljö i ditt badrum genom att vrida ditt varmvatten på i duschen, stänga dörren och låta vattnet rinna i minst 20 minuter. Sitt med ditt barn i badrummet medan ångan utvecklas som gör att fukt att tränga in ditt barns lungor, lossa slem och lugnande de övre luftvägarna. Försök läsa en bok till ditt barn medan du väntar i badrummet ånga för att fördriva tiden och minska rastlöshet. Sätt upp en förångare i ditt barns rum på natten för att öka fukt i luften och ge hosta lättnad. Använd några droppar av eteriska oljor som eukalyptus, rosmarin och pepparmynta i förångaren att ge ytterligare, hosta-reducerande ångor. Feber kan behandlas med over-the-counter febernedsättande mediciner som paracetamol eller ibuprofen. Aspirin ska aldrig användas för att behandla feber hos barn beroende på eventuell utveckling av Reyes syndrom.

Professionell behandling

Om ditt barn lider av svår hosta och feber, kan din barnläkare rekommendera användning av receptbelagda läkemedel för att behandla symptomen. Använd inte over-the-counter hosta suppressants eller slemlösande utan att rådfråga din barnläkare. Allvarliga infektioner som kan orsaka hosta och feber som lunginflammation kräver omedelbar medicinsk vård för att förhindra allvarlig och eventuellt dödlig komplikationer.

Överväganden

Feber är oftast kontaktade av föräldrarna som en skadlig villkor, men feber är egentligen en sund reaktion av ett barns kropp av en sjukdom och är en normal infektionsbekämpande process. Låggradig feber garanterar inte behandling om ditt barn är obekväma och får aldrig behandlas för att hjälpa ditt barns kropp att bekämpa en infektion.

Previous:nothing Next:botemedel för kräkningar hos barn

Relaterade artiklar


 • Hur du tar Ambien försiktighetsåtgärder
 • rättsmedel för impotens
 • lyfta vikter & graviditet
 • effekter av kontinuerlig användning av progesteron kräm
 • kostnaden för Plan B
 • hur man kan bli av huvudlöss i skolan belåtenhet
 • hur man ska behandla ditt barns förkylningssymptom
 • naturliga naturläkemedel för ont i halsen
 • Medicare riktlinjer för varaktig medicinsk utrustning
 • diet för att sänka kolesterol i barnen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com