hur man gör puberteten gå fortare

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-07
Puberteten är förmodligen en av de mest obekväma gånger under en tonårings liv. De upplever så många känslor och kroppsliga förändringar att de kan känna sig som en utlänning instängd i en människokropp. Det är dock viktigt för tonåringar att komma ihåg att gå igenom puberteten inte varar för evigt, och de är inte ensamma
1.
förstå processen av puberteten. Din kropp kommer att gå igenom tillväxt sprutar tills det är fysiskt mogen. Könsorgan kommer att utarbeta och mogna. Detta sker i allmänhet i flickor när de är i åldrarna 8 och 11 och i pojkar när de är i åldrarna 11 och 14. Flickor kommer att uppleva förändringar i brösten, kroppsstorlek och form, och de kommer att börja sin menstruationscykel. Pojkar kommer att gå igenom en massiv tillväxt spurt och förändringar erfarenhet i sin röst. Båda könen kommer att få förändringar i deras hud som kan leda till akne, och de kommer att börja få hår över hela kroppen. Det kan också vara mentala förändringar på grund av den snabba utsöndring som kan orsaka depressioner, stress och humörsvängningar.
2.
Lär dig att hantera symptomen. Du måste förstå att detta är en normal process som alla måste gå igenom. Känn dig inte som en utstött om du utvecklar förr eller senare än alla andra. Alla har sin egen utvecklingstakt. Om du vill veta mer vad som händer med din kropp, kolla in en bok på biblioteket om du inte känner dig bekväm att prata med någon annan om det. Om du har extrema problem att klara, speciellt mentalt, kan du diskutera dem med din läkare. Kom ihåg att duscha varje dag eftersom dina svettkörtlar kommer att arbeta i överväxeln. Också tvätta ansiktet med rengöringsmedel och använda akne grädde om det behövs för att bekämpa eventuella problem med fet hud. Om du är en flicka, kanske du vill börja raka att ta hand om fula hår.
3.
Rådgör med andra tonåringar. De har samma ändringar som du är, så det kan hjälpa att prata med dem om dessa förändringar. Be en av dina nära vänner hur hon har att göra med allt. Om du inte känner dig bekväm med att prata ansikte mot ansikte, online-forum som GovChat och vTeen kan du chatta med andra tonåringar om puberteten-relaterade frågor (se Resurser). Du kan också prata med dina föräldrar eller en skolkurator för rådgivning. Puberty101. com är en annan resurs som kan ge svar på dina frågor.
4.
Söka uppskov med tillskott. Du kan prova att lätta några av de krämpor som kommer tillsammans med puberteten med hjälp av naturliga örter. Hjärtstilla är en ört för tjejer som precis har börjat puberteten. Genom att sätta 10 droppar i vatten ett par gånger i veckan, kan du hjälpa till att reglera menstruationen och underlätta övergången till kvinnlighet. För killar upplever ilska problem på grund av puberteten, kan MindCare från Himalaya Pharmaceuticals bidra till att balansera de känslorna (se Resurser).


Previous:nothing Next:Vilka är användningsområdena för stamcellsforskning?

Relaterade artiklar


 • hur man kan övervinna skuldkänslor efter ett missfall
 • fosterutveckling på vecka 11
 • vad som finns i vaccinet skott?
 • laktosfria livsmedel för spädbarn
 • öronvax avlägsnande tips
 • fördelarna med ett vatten födseln
 • mjuk kontaktlins instruktioner
 • naturlig lindring för perioden smärta
 • neonatal smärtlindring
 • orsakerna till plötslig bröst tillväxt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com