hur man kan beräkna när jag haft ägglossning

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-13
Beräkning av perioden i månaden när en kvinna har ägglossning är viktigt när man försöker bli gravid eller undvika graviditet. Kvinnor är mest fertil vid ägglossningen, eftersom det är den tid då ett ägg släpps från en äggstock. Ägget kommer då in i äggledaren, där det kan befruktas av spermier. Du kan beräkna ägglossningen när en kvinna har en regelbunden cykel på 28 dagar

Du behöver:. .
Termometer
Kalender eller Fertilitet diagram.


1.
Record den första dagen av din senaste menstruation och märk den "Dag 1. "Du kan använda en fertilitet diagram eller en kalender för inspelning. Du kan hitta en utskrivbar fertilitet diagram under" resurser "längst ner på denna sida.
2.
Gå tillbaka till tidigare månader , spela in den första dagen i varje period och sedan leta efter din kortaste cykel. Typiskt kvinnans cykel är 28 dagar, men några månader kan vara oregelbunden. Subtrahera 18 från din kortaste cykel längd. Om din kortaste cykel är 28 dagar, skulle du bli fertila 10 dagar efter "Dag 1". Label den 10: e med "O" för ägglossning.
3.
Undersök vilken typ av livmoderhalssekretet i dagarna fram till ägglossningen. Efter att menstruationscykeln är klar, kommer livmoderhalsen vara torrt med lite slem. I dagarna fram till ägglossningen, mer slem vara närvarande. Under ägglossningen kommer du att se de mest slem och det blir nästan klart i färg. Post ägglossning, kommer du att se en minskning av slem. Du kan känna för slem med hjälp av fingrarna eller en bit toalettpapper.
4.
Ta din basala kroppstemperatur kring tiden för din ägglossning. När ägglossningen börjar, kommer din kropp temperaturhöjningen från 0,4 till 0,6 grader Fahrenheit. Före ägglossningen kommer kroppstemperaturen vara omkring 97,0 till 97,5 grader, så kommer det att leda till att ge en varmare miljö för ägget. Spela in din kroppstemperatur i din kalender.
5.
Köp ett ägglossningstest om du har problem med hjälp av ovanstående metoder för att beräkna ägglossningen. Ägglossningstest kan köpas på din lokala affär eller apotek. De förutspår ägglossning med hög noggrannhet.


Previous:nothing Next:livsmedel för att stoppa sura uppstötningar hos småbarn

Relaterade artiklar


 • kroppslukt fakta
 • som vattenflaskor är giftiga?
 • med hjälp av en hemmagjord lavemang väska
 • alternativa behandlingar av polycystiskt ovariesyndrom
 • dieter som fungerar för barn
 • näsblödning bota
 • rättsmedel för spruckna läppar
 • hög kalori diet för äldre
 • premenopause behandlingar
 • hur du skyddar ditt barn från bakterier i skolan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com