hur man kan förbättra din totala hälsa i tolv enkla steg

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-22
Din hälsa påverkar alla områden i ditt liv, din förmåga att göra ditt jobb, din effektivitet som förälder eller partner, dina relationer med familj och vänner, och din förmåga att njuta av livet och göra det bästa av det. Du behöver inte helt omfatta alla dessa tolv åtgärder för att förbättra din hälsa, men ju mer du gör, desto mer kommer du att börja känna av effekten perfekt hälsa kan ha på ditt liv.
Vi behöver alla ha godis ibland och fira speciella evenemang med alla läckra, söta och feta livsmedel vi älskar så väl, men måttlighet är nyckeln. Vårt dagliga liv bör ägnas åt att ta hand om oss själva och se till att vi är här för att njuta av dessa speciella tillfällen
1.
Dricka rent vatten och äta hela färska frukter, istället för fruktjuicer. Saft är packade med frukt naturligt socker och endast en del av de näringsämnen medan frukt har alla de näringsämnen plus fiber. Det är klokast att dricka vatten när du är törstig och äta mat när du är hungrig.
2.
Ät bara fullkorn produkter. Gör din egen bakning och ersätta alla eller delar av vitt mjöl i receptet med helt vete. Angel Cake är den enda posten jag har hittat som verkligen insisterar på att vara gjort med vitt mjöl. Det är min dekadent behandla. Köp hela vete pasta och använda brunt ris. Det kan ta lite tid att vänja sig vid förändringar i smak, men när du har, smakar den vita varan ganska intetsägande.
3.
Ät mindre rött kött och mer fisk, bönor och nötter. Skär ner på portioner storlekar. Om du måste ha kött, skär varje bit av synligt fett innan tillagning. Hud kyckling före tillagning, eftersom det mesta av fettet ligger precis under huden.
4.
Varje dag äter en mängd olika färgglada grönsaker och frukter. Den ljusare färgen det mer näring finns. Varje dag bör du äta minst 5 till 7 olika frukter och grönsaker. Se till att så många som möjligt är färska och inte bearbetas.
5.
Skär ner på förädlade socker. Lägg mindre vid bakning. Alla muffins, cookies, kakor, pajer, custards, etc. kan vara lika läckra Om du minskar socker. Om du gör din egen sylt och gelé, hitta den nyare nedsatt socker recept. Undvik spannmål med tillsats av socker. Ta bort sockret skålen från bordet. Lägg till något mindre socker varje dag för att ditt kaffe och te. Det finns flera acceptabla socker substitut. Forskning dessa innan några beslut.
6.
Baka, halstra, stjäla, och grill mer och stek mindre.
7.
Om du måste använda oljor, använd fleromättade sådana. Dessa faktiskt sjunka LDL eller onda kolesterolet och höjer HDL eller goda kolesterolet. Jag vill verkligen inte nämna specifika namn här, men bara knappa in "friskast och sämsta matolja" i din sökmotor och du får bilden.
8.
Minska salt i all matlagning och bakning. Du kan förmodligen aldrig lägga till kakor och muffins och minska den i allt annat och ingen kommer att bli klokare. Ta bort shaker från bordet om du inte redan har. Använd örter för smak.
9.
Dricker alkohol med måtta.
10.
Skär ned och därefter eliminera rökning från ditt liv.
11.
Drick minst åtta, 8 dl glas vatten varje dag, och mer om din tränar eller om vädret är ovanligt varmt.
12.

Ät en hälsosam frukost varje dag.
13.
mat du äter kan skydda dig från elände som t. ex. cancer, högt blodtryck, diabetes och många andra. Ändra dina matvanor och du kommer att förändra ditt liv.


Previous:nothing Next:Hur man väljer en back-to-school ryggsäck

Relaterade artiklar


 • Hur du tar blodtrycket med stetoskop
 • frukt allergier hos barn
 • kronisk snuva hos småbarn
 • fakta om att bli gravid
 • återfallsförebyggande för missbruksproblem föreläsningsmaterial
 • testosteron grädde vs injektion
 • preventivmedel under amning
 • hem rättsmedel för kramp i benen hos barn
 • medicin mot depression under graviditeten
 • hur att förhindra fall
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com