hur man kan förstå om det är säkert att dela recept tabletter i halv

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-21
Det kan vara ett ekonomiskt stam för vissa människor att betala för sina välbehövliga receptbelagda läkemedel. Vissa, i desperation, tillgripa kreativa sätt att få ut mer av sina recept dollar genom att dela tabletter. De frågar sin läkare för en högre hållfasthet recept och sedan dela tabletterna i hälften för att få den ordinerade dosen. Detta fungerar eftersom vissa receptbelagda läkemedel varierar inte i kostnad baserat på styrka. Även om detta inte spara pengar, är det säkert att dela tabletter

Du behöver:
badmössa.
Öronproppar.


1.
Är det säkert att Split tabletter? : Problemet med Enhetlighet

Frågan om huruvida det är säkert att dela tabletter är kontroversiell. En anledning denna praxis kan vara farliga är att vissa tabletter inte har en jämn fördelning av medicinering. En studie som publicerades på Medscape tittat på elva olika tabletter som ofta delas av patienter och fann att åtta av elva av dem inte innehöll ett enhetligt belopp av medicinering. Detta innebär en person en delning tablett skulle få en annan mängd av medicinering med varje dos. Även om detta inte kan vara ett problem för vissa läkemedel, med andra där dosen behöver hårt reglerade och det finns en hög risk för toxicitet, kan det finnas betydande risk.
2.
Det är säkert att Split tabletter:? De kan vara svårt att bryta Jämnt

Det andra problemet med delad tabletter är att vissa tabletter inte bryter enhetligt även när gjorde. Därför kan det vara svårt att få en ännu bryta vilket ytterligare kan ändra doseringen. Dessutom kan några tabletter vara mycket svårt att bryta, speciellt för seniorer. Andra är bräcklig och kan bryta i små bitar.
3.
Har Dela Tabletter äventyra hälsa?

Trots dessa problem, en färsk analys publicerades i den medicinska Letter tittade på effekten av tabletten uppdelning på behandlingsresultat med flera olika typer av läkemedel inklusive kolesterolsänkande medicin och blodtrycksmedicin. Inga skillnader i kolesterolvärden eller blodtrycken noterades hos patienter som delade tabletter.
4.
Bör du dela tabletter för att spara pengar?

Dela tabletter är en metod som bör undvikas om möjligt. För läkemedel där dosen är inte lika kritisk och risken för toxicitet är inte hög, kanske den inte har skadliga effekter, men får aldrig göras med hjärta läkemedel, mediciner beslag, mediciner diabetes och andra läkemedel som intas för allvarliga tillstånd. Medicinska Health Letter rekommenderar också att depottabletter som inte har en skåra och tabletter som enterodragerade bör inte delas. Mediciner som är kombinationer av mer än en drog och kortverkande läkemedel ska heller inte delas
5.
Bottom Line?

Använd inte splittra tabletter för att spara pengar om det alls är möjligt. Det finns andra sätt att spara på medicinering kostnader, inklusive köp av rabatterad recept på nätet och få prover från din läkare. Ta inte risker med din hälsa bara för att spara pengar.


Previous:nothing Next:hur man kan förstå vad som orsakar ett lågt antal blodplättar

Relaterade artiklar


 • yoga rutiner för barn
 • vad är bra behandlingar för huvudlöss?
 • hur man ska behandla bipolär sjukdom med zonterapi idag
 • hur man behandlar Poison Ivy med vatten
 • idéer för att använda mandelolja
 • Strongyloides stercoralis livscykel
 • Vilka vitaminer hjälpa spik tillväxt?
 • tonåringar och ätstörningar
 • Hur snabbt kan du säga att du är gravid?
 • hur man gör huden klarare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com