hur sluta tobaksrökning, mitt sätt

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-01
Att sluta röka är en av de svåraste saker att göra. Jag har hittat ett sätt som fungerar. Du behöver tålamod, hängivenhet till din goda hälsa, engagemang i processen och att vilja sluta. Men du kan göra det! Jag gjorde

Du behöver:. .
Papper och pennor
stödjande nätverk.
läkares godkännande.
tid varje vecka för reflektion.
önskan att göra det bästa för din kropp.
i slutet, ditt val av en sluta stödja metod.


1.
Så du vill sluta röka? Sitta ner med en block med papper och penna. Lista de skäl du vill sluta. De behöver inte någon speciell ordning. Och om det enda skälet är att "spara pengar", tänk om. Prata med vänner och familj, fråga dem vad de tycker om din rökning, vad de inte. Skriv listan igen. Upprepa denna procedur efter varje steg tills du verkligen vet i ditt ben skälen (mer än en eller två) som du vill sluta. Du kan inte sluta för någon annan. Avsluta själv. Svaren är inom dig. Denna process lär dig att lyssna på dig själv.
2.
börja räkna cigaretter. Byt till ett lättare cigarett. Om du är hooked på mentol, byt till vanlig. Schemalägga en fullständig fysisk med din primära läkare. Berätta för honom /henne att du är beredd att sluta. Prata med din läkare om medicinskt stöd för processen. När du kommer hem, om du rökt inne, spraya en vägg närmast där du rökt. Beakta rester från din rökning. Upprepa steg 1.
3.
Schema dagen för din första försök att sluta. Ja, kommer det att finnas mer än en. När den dagen kommer avsluta utan några hjälpmedel. Se hur länge du kan gå utan en cigarett. Lyssna på dina tankar. Skriv ner vad du säger till dig själv i ditt sinne. Lyssna på din kropp. Skriv ner vad du observerar. När du har börjat röka igen, upprepa steg 1.
4.
Hur många cigaretter du röker per dag? När är du sugen på en? Hur många tror du röker under raster? Efter måltiderna? Minska antalet cigaretter du röker per dag, per paus. Sluta röka i samband med måltider, om du gör. Avskräcks tänds när du stiger upp på morgonen. Byt till en ännu lättare varumärke. Ditt mål är att räkna ut cigaretter du röker och komma ner till 10 eller färre per dag. Upprepa steg 1.
5.
Schema annan dag för att försöka sluta. Denna gång, göra allt i steg 3 och skjuta dig själv. Inte ge efter för begäret. Lyssna till vad du säger själv när det börjar göra ont, börjar bli dålig. Skriva ner det. Upprepa detta steg tills du förstår vad ditt inre orsaken är för rökning, varför du prata med dig själv i ditt sinne så som du gör (denna röst är "beroende viskar" och du kommer höra det ofta när du har avslutat) och vad du verkligen vill ha för din kropp, din liv och ditt sinne.
6.
Slutligen förstår du din beroendet av nikotin. Du hatar rökning och kan inte vänta med att sluta. Du har din lista över skäl att sluta för att påminna dig varför du gör detta. Du förstår att inre röst och att den första veckan kommer att vara fruktansvärt, den första månaden hemskt. Men nu du väljer en sluta stöd. Tala med din läkare om du vill ha ett recept medicin för att sluta. Köp din hjälp. Schemalägg dina avsluta dagen, din första rökfria dag. Den dagen, kasta bort dina cigaretter för evigt.

tips och varningar


Håll
 • en dagbok under denna avsluta processen.
 • Var försiktig med dig själv. Skäm bort din kropp med en dag på ett spa som belöning.
 • På dagen, stannar upptagen, berätta för vänner och familj vad du gör och framkallar deras stöd.
 • Efter vecka en, belöna dig själv för att framgångsrikt vistas rökfri med en icke-livsmedel behandla. Gör detta efter den första månaden, vid 6 månader, 1 år, etc.
 • tugga tuggummi, tugga på en tandpetare, men inte naglarna! (Leende)
 • Följ läkarens anvisningar om medicinering eller avsluta stödet instruktioner noga. Ta inte mer än anvisad.
 • avsluta ett beroende och tillfrisknande ta tid. Ha tålamod. Erkänn "viskar av missbruk" och erkänna dem, men säg att du har hittat ett bättre sätt att behandla dig själv. Det tog mig 2 år och 4 försök till att sluta att gå igenom hela denna process, och i slutet var jag desperat att sluta och har rökfri nu i över 8 år. Lycka till!


 • Previous:nothing Next:hur korrekt ta hand om en näsblod

  Relaterade artiklar


 • hälsosam kost pyramid för barn
 • vad är en manlig fysisk undersökning?
 • hur du: ladda personliga batteri
 • strategier för att hantera barn med ADHD
 • behandling med tillväxthormon i vuxen
 • naturliga botemedel för PMDD (premenstruell dysfori)
 • luftrenare information
 • vård av barn med svår hosta och feber
 • testosteronbehandling för ungdomlig hud
 • graviditet & ischiasnerven
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com