infertilitet och tidig menopaus

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-10
När äggstockarna sönder i förtid, tidig menopaus, som kan vara förödande för en kvinna som hade hoppats att få barn. Enligt Mayo Clinic, är orsaken till tidig menopaus inte helt klarlagd, men det tros ha samband med strålning eller cellgiftsbehandling, immunförsvar sjukdomar system och rökning

äggstockarna njurfunktion

Dr Robert W. Rebar av American College of obstetriker och gynekologer förklarar att vissa kvinnor som får diagnosen tidigt ovariesvikt, vilket leder till för tidig menopaus, faktiskt tänka efter diagnos görs, därför, DrRebar antyder att dessa patienter har en första diagnos av hypergonadotropic hypogonadism eller primära hypogodanism eller primär ovariell insufficiens snarare än Prematur ovarial svikt. Om en kvinna ser ut att ha äggstockar njurfunktion, råder Dr Rebar att hon bör undersökas för tyreoidit, vilket är den vanligaste autoimmuna sjukdom kopplad till Prematur ovarial svikt, samt för varianter av FMR1 genen, som orsakar Fragil X-syndromet, och även för adrenal antikroppar.

livsviktiga hormoner

äggstockarna producerar östrogen, progesteron och androgener (testosteron), som anses vara det manliga hormonet, men kvinnor har det och behöver det också. Enligt Earlymenopause. org, är 50 procent av testosteron som finns i en kvinnas kropp produceras av äggstockarna. Den andra hälften är producerad av binjurar. Om en kvinna lider av för tidig äggstockssvikt, förlorar hon östrogen, progesteron och testosteron. Betterhealth. vic. gov förklarar att äggstockarna omvandla testosteron, eller androgener, till östrogen. Kvinna androgen produktion kräver samordning och samarbete i äggstockarna, hypofysen och binjurarna att hålla androgen nivå där den borde vara. Enligt Daisynetwork. org. uk (http://www. daisynetwork. org. uk/hrt. html), nästan hälften av alla kvinnor som upplever för tidig menopaus kan dra nytta av testosteronbehandling.

Symtom

Om du är yngre än fyrtio och har haft följande symtom detta kan betyda att du är på väg in klimakteriet i förtid, enligt Medicinenet. com: menstruationer som är lättare eller tyngre än normalt eller missade eller oregelbundna menstruationer och /eller värmevallningar. Detta är tecken på att dina äggstockar inte producerar tillräckligt med östrogen. Östrogen och progesteron, är de två kvinnliga könshormonerna, krävs för att upprätthålla regelbundna menstruationer och att upprätthålla ett ägg, vilket ger en graviditet.

Andra tecken

Dessutom, om du är yngre än fyrtiotvå upplever torra hud, torra ögon och torr mun, oförmåga att sova, ett minskat intresse för sex, vaginal torrhet och inkontinens (förlust av blåskontroll) dessa tecken kan även ange överhängande klimakteriet.

Ytterligare orsaker

Du löper högre risk att komma in klimakteriet för tidigt om din mamma och andra kvinnliga släktingar hade tidig menopaus, eller om du eller någon av dina släktingar har hypotyreos, lupus eller Grave's sjukdom eller någon autoimmun sjukdom.

Don't Smoke

Det finns åtgärder du kan vidta för att försöka förhindra för tidig menopaus, enligt Yourhealthcounts. net, inklusive att inte röka. Östrogennivåer sänks då en kvinna röker och detta ändrar så att kroppen använder östrogen.

Riskfaktorer

Vegetarianer har tidigare klimakteriet än gör köttätare, enligt Yourhealthcounts. net. Man tror att detta beror på androgen (manligt hormon) produktionen minskar i vegetarianer. Dricka en tillfällig alkoholhaltig dryck kommer att minska dina chanser att tidig menopaus, eftersom alkohol metabolismen sker i levern och detta ökar enzymatisk omvandling av östron till östradiol (östrogen).
Om du är för tunn, det kan upp dina chanser att komma in klimakteriet tidigt. Att vara underviktig kan störa din hormonbalans och minska mängden östrogen som kroppen behöver för att producera för att behålla sin reproduktiv hälsa.
Kvinnor som lever på högre höjder kan träda klimakteriet tidigare än de som inte gör det. Dessa kvinnor producerar färre androgener (manliga könshormoner). Enligt Medicinenet. com gång för tidig menopaus har börjat är det högst osannolikt att det kan vändas.

Previous:nothing Next:styrkeövningar för graviditet

Relaterade artiklar


 • styrkeövningar för graviditet
 • vad man ska använda för att förhindra bristningar
 • om klimakteriet och hjärtklappning
 • örtmedicin för klimakteriet
 • hur många dagar finns det i en graviditet?
 • vattenavhärdarsystemet metoder
 • hur man förbereder ditt hem för en pandemi
 • hur man ansöker om Medicaid online i Florida
 • Kegel övningar för äldre
 • sig att leva med en utökad familj
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com