maleria biverkningar

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-15
Center for Disease Control beskriver malaria som en allvarlig sjukdom som orsakas av en parasit som överförs när en individ är biten av en mygga. Malaria är en potentiellt livshotande sjukdom som ger en rad obehagliga symptom och kräver behandling vid upptäckt. Malaria kan förebyggas genom att vidta vissa försiktighetsåtgärder

Vad är Malaria

Enligt Världshälsoorganisationen, är en individ malaria när en parasit som heter Plasmodium in i kroppen via ett myggbett. Parasiten färdas genom kroppen av en infekterad individ lever där det kan föröka sig. I levern parasiten kan infektera de röda blodkropparna av en smittad person. CDC länder i världen upp till 500 miljoner människor är smittade med malaria varje år och nästan 1 miljon av de smittade dör av sjukdomen.

Malaria Storriskområden

Malaria är vanliga i Afrika, men det finns andra delar av världen där en person riskerar att smittas av malaria. Dessa områden inkluderar Latinamerika, Mellanöstern, Europa och Asien. Myggor rasen nära vatten. Högriskområden som har haft en hel del regn eller som har naturligt en hel del stående vatten kan ha ett stort antal myggor som kan överföra malaria.

Symtom på malaria

malaria symtomen inte visas omedelbart efter en enskild är biten av en transportör mygga. Symtom på malaria i allmänhet inte börjar utvecklas för två veckor efter infektion. I vissa fall kan symtomen har tagit upp till en månad att visas. Det finns ett antal symptom av malaria som kan efterlikna en influensa. Symtom på malaria är feber, frossa, huvud smärta, illamående, kräkningar, värk och smärta, trötthet, svettning, svaghet, förstorad mjälte, gulfärgning av hud, förstorad lever och andas fortare än normalt. Individer kan ha några eller alla av symptomen.

Behandlingen av malaria

Behandling av en individ som malaria beror på hur svår sjukdomen presenterar sig. Om det är lindriga symtom på malaria då en individ kan behandlas hemma. Svårare fall på sjukhus. Anti-malaria mediciner finns i både oral och IV former. Efter behandling av en initial infektion av malaria individer kommer att ges medicinering för att förhindra att sjukdomen blir aktiv igen.

Förhindra malaria

Det finns ett antal sätt som människor kan skydda sig från upphandlande malaria. Nyckeln till förebyggande är att undvika att bli biten av en mygga. Detta kan göras genom att använda skärmar i fönster och dörröppningar och använda nät över bäddar, spjälsängar och så vidare. När utomhus i högriskområden individer ska bära så mycket skyddskläder som möjligt. Bug spray som avvisar myggor också bör användas. När du reser till ett land där malaria kan kontrakteras individer kan välja att ta en medicin i förväg som kommer att förhindra malaria.

Previous:nothing Next:förlängd blödning i klimakteriet

Relaterade artiklar


 • racing hjärtfrekvens hos barn
 • Hur kan läkare hjälpa dig att sluta röka?
 • öronvax bort metoder
 • hur man gör enkla övningar balans för seniorer
 • hur man: organisera - dig själv i 15 minuter
 • Vad är blodkroppar?
 • diet om du är gravid med tvillingar
 • bikupor behandlingar för barn
 • ungdomar träningstips
 • hyperaktivitet hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com