medicinska skäl för värmevallningar i seniorer

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-31
Män såväl som kvinnor kan ha värmevallningar. Seniorer är mer benägna än yngre att få medicinska problem som kräver läkemedelsanvändning. De får uppleva värmevallningar som en följd av deras fysiska sjukdom och medicinering. Äldre människor är också benägna att ha värmevallningar och nattliga svettningar på grund av hormonella förändringar som sker som en del av åldrandet

Du behöver:. .
Patient

de skyldiga

förhållanden som kan få män och kvinnor upplever värmevallningar omfatta hypertyreos (låg sköldkörtelfunktion), som är särskilt märkbar bland kvinnor i klimakteriet, medullär cancer i sköldkörteln, eller feokromocytom, njurcellscancer, pankreas holme-cell tumör, neurologiska rodnad; ryggmärgsskada, och känslomässiga spolning. Dessa sjukdomar utsöndrar kemikalier i blodet som stimulerar blodkärl och nerver. Dessutom, om en man eller kvinna lider av lågt blodsocker eller lågt blodtryck, kan detta orsaka värmevallningar. Kvinnor som behandlas för bröstcancer bli klimakteriebesvär bero på cellgifterna. Läkemedlet Tamoxifen, som fattats av bröstcancerpatienter, orsakar ofta värmevallningar.

Stress

Stress kan orsaka värmevallningar. När vi är upprörda, är adrenalin och noradrenalin släpps ut i blodomloppet, vilket ökar kroppstemperaturen. Vi svettas eftersom kroppen försöker göra sig av med överskottsvärme.

Prostata borttagning

Om en man har haft hans prostata bort, han kan uppleva värmevallningar på grund av minskad testosteronnivåer. Enligt en rapport i Psykofysiologi 2007, då en man går igenom kemisk kastrering för att han har prostatacancer kan det leda till värmevallningar som är jämförbara med de värmevallningar att postmenopausala kvinnor upplever.

Menopaus och Andropause

Kvinnor har klimakteriet, män har andropause. En människas fri aktiv testosteron (FAT) nivå vid 80 års ålder är väldigt annorlunda från vad det var när han var 18, precis som en kvinnas hormonnivåerna sjunka när hon går igenom klimakteriet. Enligt Physorg. com har andropause inte diskuterats alls lika mycket som klimakteriet, men faktum är att minska hormonnivåerna påverkar båda könen i stort sett samma sätt. Nedgången i hormonnivåerna kan orsaka problem med minnet, ökad irritabilitet, depression och slöhet. En mans sexliv kan vara mycket olika på grund av sin minskade testosteronnivåer. En nedgång i testosteron i en man skall låta honom gå upp i vikt och förlorar benmassa och muskler. Hans bröst kan förstora och bli anbud. Om han har skägg, kan han märker att håret inte växer lika snabbt som det brukade. Och ja, en människa, precis som en klimakteriet kan ha värmevallningar som ett resultat av hans minskade hormonnivåer.

Undvika detta

Rökning och alkohol kan orsaka värmevallningar vara värre, så undvika dessa aktiviteter. Försök att hålla din stressnivå på ett minimum. Undvik att äta varm, kryddig mat. Skruva ner värmen i ditt sovrum på natten.

Yoga

Läkare vid Duke University har visat att yoga bidrar till att eliminera värmevallningar. Detta är en form av motion som en senior kan överväga att lära och delta i regelbundet.

Previous:nothing Next:microgynon FAQs

Relaterade artiklar


 • hur man får snabbare service på apoteket
 • tips om hur man tar hand om dina ögon
 • farorna med vatten i plastflaskor
 • QuickVue graviditetstest instruktioner
 • olivolja att bli av med huvudlöss
 • tips om kost för barn
 • hur man förebygger säng sår
 • hur man sparar pengar om recept nu
 • Fakta om flebotomi
 • När ska tillkännage en graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com