microgynon FAQs

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-31
Microgynon är en kombination p-piller används för att förhindra graviditet. Vissa typer av mediciner kommer att påverka hur Microgynon fungerar. Dessutom är det inte rekommenderat att du blandar vissa saker såsom växtbaserade kosttillskott eller naturläkemedel med p-piller. Du kan behöva sluta ta Microgynon vid vissa tidpunkter. Det kan också orsaka förändringar i hudens pigmentering

Kan jag ta johannesört med Microgynon

St? Johannesört, eller Hypericum perforatum, är en ört som ibland används som en naturlig behandling av depression. Om du redan tar johannesört, ska du sluta använda den omedelbart och informera din läkare vid nästa besök. Om du inte använder johannesört, bör du börja inte medan du tar Microgynon.

Kommer Microgynon Orsak hudförändringar?

Microgynon kan orsaka en förändring i din huds pigmentering, vilket kan visa sig i utseendet av bruna fläckar i ansiktet och kroppen. Detta tillstånd kallas kloasma. Du kanske kan minska detta genom att undvika långa perioder av solexponering.

jag måste sluta Microgynon inför operation?

Om du är planerad till större operation, måste du sluta ta Microgynon sex veckor före operationen. Dessutom, om du har kirurgi på benen eller som genomgår behandling av åderbråck, måste du sluta använda Microgynon.

Om något händer får dig att känna sängliggande, exempelvis en olycka eller allvarlig eller långvarig sjukdom, eller om benet är i en gjuten eller på annat sätt immobiliserade måste du stoppa Microgynon och bo utanför det tills din läkare råder dig att det är säkert att återuppta ta det.

Kommer andra läkemedel påverkar Microgynon?

Vissa mediciner kan minska effekten av Microgynon. Dessa inkluderar antibiotika såsom ampicillin och rifampicin, som är en form av Rifamycin. Läkemedel som vidtagits internt för svampinfektioner och vissa typer av anti-inflammatoriska läkemedel kan påverka hur Microgynon fungerar. Dessutom kan läkemedel som används för att kontrollera kramper ha en effekt på Microgynon.

Om du tar några av dessa mediciner, kan du behöva använda en alternativ form av preventivmedel när du är på dem. Om du tar medicin för en kronisk sjukdom, kan du behöva tala med din läkare om effektiviteten av Microgynon i förhållande till din medicinering.

Vem bör inte ta Microgynon?

Om du har diabetes och har drabbats blodkärlsskador som ett resultat, ska du inte ta Microgynon. Någon som haft blodpropp bör inte ta Microgynon och kan behöva be sjukvårdspersonal om säkerheten i att ta någon typ av p-piller.

Om du har leversjukdom eller riskerar att leversvikt eller om du har otillräcklig njurfunktion eller har njursvikt, ska du inte ta Microgynon.

Previous:nothing Next:Hur länge blindtarmsinflammation symptomen kvarstår?

Relaterade artiklar


 • hur du kan hjälpa ditt barns feber
 • yoga rutiner för barn
 • goda kostvanor för klimakteriet
 • nedre ländryggen övningar under graviditeten
 • nikotin hjälpmedel för att sluta röka
 • var man kan köpa en vatten filter för en duschhuvud
 • efter klimakteriet humörsvängningar
 • hur man vet att du har ägglossning så att du kan bli gravid
 • depression behandling under graviditet
 • effekterna av rökning på ett foster
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com