motverka effekter läkemedelsbiverkningar

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-26
Enligt en artikel publicerad på John Hopkins livsmedelsvarning hemsida, ca 700. 000 människor söker medicinsk behandling varje år från biverkningar av receptbelagda läkemedel. Alla receptbelagda mediciner har biverkningar, men i de flesta fall dessa biverkningar är försumbar för mild och kan behandlas utan medicinsk åtgärd. Undvik sjukhusvistelse eller svår skada från biverkningar av receptbelagda läkemedel genom att informera dig själv och andra om dina recept och de risker som deras biverkningar bära.

Du behöver:.
patient

Dosering

I artikeln "Drug Överdosering: Så undviker medicinering biverkningar" föreslår du ser till att du tar rätt dos av ett läkemedel för att undvika skadliga biverkningar. Citerar en studie publicerad i Journal of American Medical Association, över 70 procent av erfarna biverkningar är resultatet av dosen. Människor som är på flera mediciner är särskilt känsliga för överdosering och negativa biverkningar. Om du upplever negativa biverkningar av ett läkemedel, eller vill undvika de negativa biverkningar, se till att du tar rätt dos av din medicin (s).

Consulting en läkare

Frågor om dosering, biverkningar och läkemedelsinteraktioner bör alltid besvaras av en läkare eller sjuksköterska. Enligt artikeln "Fem steg som hjälper dig att undvika vanliga läkemedelsbiverkningar," Du bör alltid rådfråga din läkare och se till att du förstår sina instruktioner för att använda din medicinering. Fråga din läkare om din dos kan sänkas samtidigt hålla din medicinering effektiv. Det kan ta lite tid att finna den rätta dosen som är låga på biverkningar när de behandlar ditt tillstånd, men värt det att undvika skadliga biverkningar.

Familj och vän engagemang

Berätta för din familj och vänner om dina mediciner. Omgivning bör du vara medveten om symptom på överdosering så de kan reagera snabbt i händelse av en nödsituation. Se till att din familj och vänner är medvetna om det rätta sättet du ska använda din medicinering. Om instruktionerna är oklara, eller om du behöver påminnelser om när du ska ta dina mediciner, be er familj och vänner om hjälp. Ofta människor glömmer att ta en medicin och försök att fördubbla sin dos för att kompensera för saknade en dag. Om inte tydligt anges av din läkare eller farmaceut, gör dubbel inte din dos. Fördubbling en dos är ett bombsäkert sätt att överdosera, vilket kan leda till svåra biverkningar och potentiella sjukhusvistelse.

Previous:nothing Next:effekterna av att stoppa preventivmedel mitten cykel

Relaterade artiklar


 • hur har ett test allergi scratch
 • symptom på kärnikterus
 • dagligen wellness tips
 • Graviditet & premenopause
 • hem rättsmedel för vaginal lukt
 • sig att slappna av bättre hemma
 • behandling av klimakteriet symtom
 • om ringar under ögonen i spädbarn
 • näsblödning hos barn
 • hur man väljer hudvårdsprodukter för trycksår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com