normalt tryck i ögat på

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-11
Okulär tryck, eller mer känd som intraokulärt tryck, bestäms av produktionen av kammarvatten, som är den tjocka vattniga ämne som fyller ögongloben, och dränering av kammarvattnet genom trabekelverket, en svampliknande ämne som filter och avlopp överskottet kammarvatten ur ögongloben. I grund och botten sett är intraokulära trycket trycket inuti ögongloben. Eventuella variationer från det normala i det intraokulära trycket anses onormalt och kan orsaka problem med synen.

Bedömning

Bedömning av det intraokulära trycket sker genom att mäta trycket med hjälp av en tonometern. . En tonometern är en enhet som antingen använder touch eller en puff av luft för att mäta hur mycket ögongloben kommer konkava när en viss press tillämpas. Trycket Mätningen kan påverkas av styvhet och tjocklek på hornhinnan.

Ranges

Normal intraokulärt tryck i en hälsosam mänskliga ögat varierar från cirka 11 till 21 mmHg, beroende på vilken referens guide används för jämförelse. Lågt intraokulärt tryck (mindre än 5 mm Hg) kallas hypotoni och är en signal om att läckage och potentiella tömning av ögongloben är sannolik. Förhöjt intraokulärt tryck indikeras av ett tryck som överstiger 22mmHg. Detta tillstånd resulterar vanligen i glaukom.

Glaukom

Nästan två tredjedelar av alla glaukom resultat från ökat intraokulärt tryck. Glaukom är en form av optisk neuropati vilket resulterar i skador på synnerven, ögonsmärta och synfältsbortfall. Om den lämnas obehandlad glaukom kan leda till blindhet. Vissa personer utvecklar glaukom med normalt intraokulärt tryck, och andra kan ha ökat intraokulärt tryck i flera år och ändå aldrig utvecklar tecken på glaukom.

Behandling

Behandling av förhöjt intraokulärt tryck är oftast en behandling med dagliga droppar i ögonen . Dessa droppar tunn glaskroppen till stöd i sin avtappning genom trabekulära nätverket ur ögongloben. Behandling för lågt intraokulärt tryck är oftast operation för att reparera det område varifrån glaskroppsvätskan sker.

varningar

Det är mycket viktigt för personer över 40 år har årligen eller vartannat ögonundersökningar för att övervaka hälsan hos sina ögon. Rutinmässig tonometern testning bör göras för att mäta det intraokulära trycket i ögat, speciellt om dina föräldrar eller mor-och farföräldrar hade glaukom eller en historia av ökat intraokulärt tryck. Ihållande smärtor i ögat eller synstörningar skulle motivera en resa till din ögonläkare så snart som möjligt.

Previous:nothing Next:infertilitet och tidig menopaus

Relaterade artiklar


 • vad är några metoder för att öka mjölkproduktionen?
 • Medicare riktlinjer för varaktig medicinsk utrustning
 • de mest effektiva preventivmedel
 • de bästa sätten att lugna ont i halsen
 • hur man får tillräckligt med vila under din graviditet
 • Vad kan orsaka svår smärta kolon?
 • övningar för att förstora brösten
 • hur man avvänja amning baby
 • hur konditionstest
 • hem rättsmedel för ett barn med en kall
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com